BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.392,96
HABER /  GÜNCEL

Talihliler Nimet Abla ve Totalden

Milli Piyango biletlerinden birinin Total akaryakıt istasyonundan, diğerinin ise Nimet Abla’dan alındığı öğrenildi.

Abone ol

Milli Piyango’nun Yılbaşı Özel Çekilişi’nde 4 parçaya bölünen 20 milyon YTL’lik büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden birinin Total müşterilerine dağıtılmak üzere, diğerinin ise Nimet Abla Bayii’nce alınan biletler arasından çıktığı bildirildi.
     
Özel çekilişin İstanbul’daki talihlilerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Milli Piyango Bahçekapı Şube Müdürü Veli Pan, 20 milyon YTL’lik büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet ettiğini hatırlattı.

Bu 4 biletten 2’sinin İstanbul’da satıldığını kaydeden Pan, çeyrek biletlerden birinin Total şirketinin akaryakıt bayilerinde müşterilere dağıtılmak üzere alınan biletler arasında bulunduğunu kaydetti.

Pan, büyük ikramiyenin İstanbul’daki diğer talihli biletinin ise Nimet Abla Bayii’nce alınan biletler arasında yer aldığını belirtti.

Büyük ikramiyenin ardından gelen 5 milyon YTL’lik ikramiyenin de çeyrek bilete isabet ettiğini vurgulayan Pan, bunlardan 2’sinin de İstanbul’da satıldığını ifade etti.

Milli Piyango Bahçekapı Şube Müdürü Veli Pan, İstanbul’daki bu çeyrek biletlerden birinin de yine Total firmasının müşterileri için alınan biletler arasında bulunduğunu kaydetti.
     
1 milyon YTL’lik ikramiyenin isabet ettiği yarım biletlerden birinin de İstanbul’da satıldığını dile getiren Pan, bu biletin de Nimet Abla Bayii’nce alınan biletler arasında yer aldığını bildirdi.
     
ADANA'DAKİ TALİHLİ ORTAYA ÇIKMADI

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde 4 bölünen 20 milyon YTL’lik büyük ikramiyenin Adanalı talihlisi ortaya çıkmazken, piyango bayilerini 8 yıl sonra kentte satılan bir bilete büyük ikramiye çıkması sevindirdi.
     
Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Mustafa Karabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana’ya yıllardır büyük ikramiyenin çıkmadığını, yılbaşı çekilişinde en büyük ikramiye olan 20 milyon YTL’nin Adana’da satılan "5503833" numaralı çeyrek bilete isabet etmesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını vurguladı.
     
Karabaş, talihlisi ve bileti hangi bayinin sattığı henüz belli olmamasına rağmen, talihlinin Adana’dan olmasının kentteki milli piyango bayilerini sevindirdiğini söyledi.
     
Karabaş, yılbaşı özel çekilişi için biletlerin piyasaya sürüldüğü aralık ayında, oda binasında büyük ikramiyenin Adana’ya çıkması için 70 bayi ve yönetim kurulu üyeleri ile dualar ettiklerini anımsatarak, "Dualarımız kabul oldu" dedi.

Kentteki bayilerin yıllardır satışlardan yakındığını belirten Karabaş, şöyle devam etti: "Sürekli İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol illerin biletlerine büyük ikramiye çıkıyordu. Bu da bayilerimizi olumsuz etkiliyordu. Bu yıl büyük ikramiyenin uzun bir aradan sonra Adana’ya çıkması bizi sevindirdi. Umarım ihtiyacı olan bir vatandaşımıza çıkmıştır. Hayırlı işlerde kullanmasını diliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bilet satışlarına başlamadan önce dua edeceğiz.
     
Belki dualarımız kabul olur." Milli Piyango İdaresi Adana Şube Müdürü Mustafa Şahin de yılbaşı ve Kurban Bayramı’nın aynı olması nedeniyle tüm resmi kurumlarda olduğu gibi şubenin kapalı olduğunu, biletin satılıp, satılmadığının veya hangi bayide satıldığının yarın öğle saatlerinde belirleneceğini söyledi.
     
DENİZLİ MİLYONERİNİ ARIYOR

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye olan 20 milyon YTL'lik çeyrek biletlerden biri de Denizli'ye isabet etti. 5503833 numaralı çeyrek biletle 5 milyon YTL kazanan talihli ortaya çıkmazken, bileti satan bayi de belirlenemedi. Denizli, gün boyu büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin kim olduğunu merak etti. Büyük ikramiyeyi iki rakamla kaçıranlar ise teselli ikramiyesi bile alamayacak olmanın üzüntüsünü yaşadı.
     
Büyük ikramiyenin dörtte birinin Denizli'ye isabet etmesiyle birlikte bugün sabah saatlerinden itibaren sıralı listeyi almak isteyenler gazete bayilerine akın etti. Havanın da güneşli olmasını fırsat bilen bazı Denizlililer gazetelerini alır almaz parklarda, meydanlarda, kahvelerde oturup biletlerini kontrol etti.
     
Seyyar piyango ve kazı kazan bayileri de büyük ikramiyenin Denizli'ye çıkmasından yararlanarak satışlarını artırmaya çalıştı. Seyyar piyango bayilerinin bir çoğu 4 günlük yılbaşı ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle işyerlerini açmazken, büyük ikramiyeyi kazanan bileti Gazi Bulvarı'nda Ayşegül Görücü'nün üzerine kayıtlı olan, eşi Süleyman Görücü ile birlikte işlettikleri Tekel ve 20- 168 No'lu Milli Piyango Bayisi'nin sattığı öne sürüldü. Buradan bilet alan bazı Denizlililer'in büyük ikramiyeyi iki ya da üç rakamla kaçırması, 550 seri numarasıyla başlayan biletleri Süleyman Görücü'nün satması, büyük ikramiye çıkan biletin de buradan satıldığı düşüncesini güçlendirdi. Büyük ikramiyeyi iki rakamla kaçıran emekli Hüseyin Karaman, biletini Süleyman Görücü'den aldığını söyledi. Büyük ikramiyeyi üç rakamla kaçıran pastaneci Celal Suna da “Bileti Süleyman Görücü sattı galiba. Ben de aynı seriden almışım'' diye konuştu.
     
Denizli Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Veysel Bozcayoca, talihliden engellilere katkıda bulunması istedi.