BIST 10.250
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,99
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu idamı değerlendirdi

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, devrik lider Sattam Hüseyin'in Bayram sabahı idam edilmesini değerlendirdi...

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in bayram sabahı idam edilmesinin "manidar" olduğunu belirterek, "Saddam bir zulüm yaptıysa, Bush on zulüm yapmıştır" dedi.

Genel merkez binasında partililerle bayramlaşan Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Irak'ta yaşananlara dikkati çekti.

Saddam Hüseyin'in Şiiler'in yoğun olduğu bir bölgede bayram sabahı idam edildiğini anımsatan Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Böyle yaparak, 'Sizin en kutsal gününüz beni ilgilendirmiyor. Ben sizin kutsal gününüzü bile acıya dönüştürürüm' denmek istenmiştir. ABD daha fazla kışkırtmak için bayram sabahını seçti. Sünnilerle Şiiler'in daha fazla düşman olması için bunu yaptılar. Birlik olmalı emperyalizme karşı kendimize ait medeniyetimizi inşa etmeliyiz."

ABD Başkanı George Bush'un da yaptıklarından dolayı yargılanması halinde idam edilmesi gerektiğini savunan Yazıcıoğlu, "Saddam bin kişi katletmişse, Bush on binlerce, milyonlarca insan katletmiştir. Saddam bir zulüm yaptıysa, Bush on zulüm yapmıştır. Müslümanlar'ın kaderi bir diktatörden kurtulup başka bir diktatöre teslim olmak olmamalıdır. Kendinden emin güçlü bir Türkiye bölgeyi çekip çevirebilir ve yeniden barışı hakim kılabilir" diye konuştu.