BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.503,92
HABER /  POLİTİKA

Yargı siyasete karışmasın

MHP lideri Devlet Bahçeli Köşk ve erken seçime yönelik yargının zorlamalarına karşı çıktı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parti genel merkezinde "Otağ Çadırı" olarak düzenlenmiş bölümde partililerle bayramlaştı.

Devlet Bahçeli, bir gazetecinin sorusu üzerine, bir erken seçimin yapılması ihtiyacının ortada olduğunu vurgulayarak, bu seçimi gerçekleştirmenin siyasetçilere düşen bir görev olduğunu söyledi.

"Yargıyla iştigal eden kişilerin, bir erken seçimi zorlayabilecek tarzda hukuki zorlama ve dayatma içinde olmalarında yarar görmediklerini" ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu yargınında siyasallaşması sürecini hızlandıran bir davranıştır. TBMM'nin toplanma yeter sayısıyla TBMM'de istisnai şartlarda da bazı olaylar için alınması gereken karar sayısını birbirine karıştırmamak gerektiği inancındayım. Bu tür davranışlarla seçime gidilir, arkasından da bir Anayasa Mahkemesi süreci başlatılır ise buradan şu sonuç da çıkabilir; eğer Anayasa Mahkemesi TBMM'den yeter sayıyla karar sayısı üzerinde Anayasa'da ifadesini bulan şekli kabul ederse, o zaman Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı oluşundan sonraki meşruiyetinin tartışma zemini ortadan kalkmış olur. Böyle bir hataya da düşülmemesi lazımdır. Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı olmamalıdır."

SİNE-İ MİLLET BAYKAL'IN SORUNU
Bahçeli, bir gazetecinin, "sine-i millete dönülmesi konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal topu Meclis dışına atıyor, Meclis dışından bir gelişme olur mu?" sorusuna, "O, Deniz Baykal'ın sorunudur. Kaçamak siyaset olmaz" karşılığını verdi.