BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  MAGAZİN

Ben olsam Volkana ağlamazdım

Avrupa Yakası'nın Volkan'ından itiraf: Gaffur Burhan diyalogları bu kadar tutulurken ben Volkan için ağlamazdım..

Abone ol

İlk gösterisi 'Tek Kişilik Dev Kadro'ya 1998 yılında başladı, yaklaşık 400'üncü oyununu sahnelediği dönemlerde; televizyona yaptığı 'Korsan TV' adlı programının da etkisiyle geniş kitlelerin hayranlığını kazandı.

İşte bundan sonra Ata Demirer bir marka olma sürecini de başlatmış oldu... Ardından senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı 'Avrupa Yakası' ile oyunculuğa başladı. 'Volkan Sütçüoğlu' karakteriyle sevildi, üçkağıtçı bir adamı canlandırsa da, fanatikleri daha da arttı! Ardından 1995 yılında mizah ve müziği birleştirdiği ilk albümü 'Makara'yı çıkardı...

'Müslüm Baba Belgeseli', 'Kontör At Sevgilim' gibi şarkılar, listelere kadar girdi! Şimdi de sevenlerine yeni yıl armağanı niteliğinde yine eğlenceli bir maxi single çıkardı Ata Demirer... 'Exit' adlı çalışma, dört şarkı ve iki remixten oluşuyor. Albümün sürprizlerinden biri de, yaklaşık bir yıl önce 'Avrupa Yakası'nda kullanılan ve Ata Demirer'in bir sohbet ortamında "Durun bir Tarkan şarkısı yapayım" diyerek yazdığı 'Fındık Fıstık' adlı şarkı!

Ata Demirer'e yeni albümü sonrasında ilk srulan soru tabiiki Avrupa Yakası dizisinden ayrılması ve diziye yeni eklenen karakterlerin soruluyor. Ünlü şovmen ve oyuncu bakın Gaffur çılgınlığını nasıl değerlendirdi:

'Avrupa Yakası'ndan ayrıldınız ama izlemeye devam ediyor musunuz?
İzliyorum...

Bu sezon herkes Gaffur'un repliklerini ezberliyor. Siz nasıl buluyorsunuz onu?

Oldukça başarılı! Yazarları çok iyi zaten; Gülse çok akıllı biri, çok da güzel yazıyor. Burhan'la Gaffur'un sahnelerini seyrederken eğlendiğim, güldüğüm anlar oluyor. 

'Avrupa Yakası' Ata Demirer'e neler kattı, neler götürdü?

Benden bir şey götürmedi... Ama son zamanlarda biraz yorgunluk hissettim. Onun dışında bana çok şey kattı. Daha önce bir televizyon dizisinde oynamamıştım, onu yapabildiğimi gördüm. O bir ek olarak kafamda yazılı. Bir gün sahnede bir şeyler yapmaktan vazgeçersem, tekrar bu özelliğimi kullanabilirim. Oyunuma gelmeyen birçok kitle ya da benim ulaşamadığım kitle Volkan Sütçüoğlu karakteri sayesinde beni tanıdı.

Volkan unutuldu mu peki?

Unutulacak bir karakter değil Volkan ama elzem de değil. Burhan- Gaffur diyalogları gayet yüksek dozda akarken, ben seyirci olsam 'Volkan Sütçüoğlu' diye ağlamazdım. Üçkağıtçının tekiydi o. Ama eğlenceli bir karakterdi...

Haber: Sabah