BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Taksim Platformu'ndan yeni açıklama

Taksim Platformu Gezi Parkı eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Platform şiddet taraftarlarını dışlayan bir mesaj verdi.

Abone ol

Platform üyeleri, "Haklı mücadelemize gölge düşürecek eylemde bulunanlarla aramıza mesafe koyma gayretimizi sürdüreceğiz" dedi.

"ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ"

Yazılı olarak yapılan açıklamada, "Meşru taleplerimizi savunurken dışlayıcı bir dile başvurmamaya, kimseye ayrımcı bir gözle bakmadan anlamaya çalışmaya ve şiddetten uzak durmaya büyük özen gösterdik" denildi. Ve şu mesaj verildi:

"Bundan böyle de haklı mücadelemize gölge düşürecek her türlü eylemde bulunanları uyarma ve aramıza mesafe koyma gayretimizi sürdüreceğiz. Hangi yol ve yöntemle olursa olsun hiç kimseye, hiçbir gruba, hiçbir anlayışa ve hiçbir inanca karşı,, şiddeti, ayrımcı ve dışlayıcı davranışı, hakareti, küfrü kabul etmiyoruz ve böyle davrananları şiddetle kınıyoruz, suçluyoruz.

Demokratik bir siyaset ortamının oluşumu için son derece önemli gördüğümüz, bir arada yaşama deneyimini tehdit edebilecek her türlü eylemi son derece tehlikeli ve elde edilen barışçıl ilişkileri tahrip etmeye yönelik olarak görüyoruz."

DİYALOG VE MÜZAKERE

Platform, sorunun çözümü için yegane koşulun diyalog ve müzakere olduğuna da dikkat çekti.