BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Her maçta ortalama 32 bin küfür yedim

Eski hakem Mustafa Çulcu, 22 yıl hakemlik yaptığını, her maçında ortalama 32 bin küfür yediğini söyledi.<br/>Samsun’da düzenlenen ’Sporda Şi...

Abone ol

Eski hakem Mustafa Çulcu, 22 yıl hakemlik yaptığını, her maçında ortalama 32 bin küfür yediğini söyledi.
Samsun’da düzenlenen ’Sporda Şiddetin Temelleri ve Önlenmesi Yönündeki Stratejiler Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılan eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, “Hakemlik müessesi açısından futbolda şiddetin değerlendirilmesi” konusunda bir sunum yaptı. Sunum öncesi hakemlik anılarını paylaşan Mustafa Çulcu, statlara itiş kakış halinde girdiğini ve eziyet çektiği için hakemliğe başvurduğunu dile getirdi.
Statlara daha rahat girebilmek için hakem olup, serbest girişi kartı aldığını ifade eden Çulcu, “O zaman hakemliğe serbest giriş kartı veriliyordu. Serbest giriş kartı alabilmek için hakem oldum, sonra hoşuma gitti. 22 yıl hakemlik yaptım. 21 yılım profesyonel ligde geçti. İstatistiklere bakıyorum, her maçımda ortalama 32 bin küfür yedim” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın futbol sahalarında yaşanan şiddetin önüne geçebilmek için gece maçlarının gündüz oynanması formülü hakkında da konuşan eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, “Bence şiddetin engellenmesi için, gündüz maçlarından daha fazla amigoların eğitimi, taraftarın oyun kuralları hakkında bilgilendirilmesi daha öne geçmesi lazım. İnsanlar futbol maçı izlemenin keyifli bir icraat olduğunu görmeleri lazım. Statlar fiziki şartlar itibariyle, pozitif enerji verecek boyuta gelmesi lazım” diye konuştu
Samsun İl Emniyet Müdürü İsmail Türkenli’nin de katıldığı ’Sporda Şiddetin Temelleri ve Önlenmesi Yönündeki Stratejiler Sempozyumu’ bugün yapılan oturumla son buldu.
(İHA)