BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ayakkabılarla girilen caminin cemaatinden birlik mesajı

Taksim Gezi Parkı olaylarında göstericilerin sığındığı Bezmialem Valide Sultan Camii, Cuma namazı dolayısıyla cemaat tarafından dolduruldu. ...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı olaylarında göstericilerin sığındığı Bezmialem Valide Sultan Camii, Cuma namazı dolayısıyla cemaat tarafından dolduruldu. Göstericilerin ibadet yerine saygısızlık yaptığını ifade eden vatandaşlar, birlik mesajı verdi.
Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasına karşı çıkan göstericiler, İstanbul’da pek çok yeri savaş alanına çevirmişti. Çıkan olaylarda yer alan eylemciler, Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Camii’ni revir gibi kullanmıştı. Caminin halılarına ayakkabılarıyla basan ve camide içki içen göstericiler pek çok kesim tarafından da tepki görmüştü.
Olayların ardından pek çok vatandaş Cuma namazını Bezmialem Valide Sultan Camiisi’nde kıldı. Namazın ardından görüşleri sorulan vatandaşlar ise birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Gençler için üzüldüğünü belirten Mustafa Göçgün, "Eğer peygamber efendimiz o gençleri görseydi, merhametinden dolayı gözyaşı dökerdi. Eğer bilinçli olarak bu olayları yapıyorsa işleri zor. Eğer bilmeyerek yapıyorlarsa tövbe etsinler” dedi.
Olayların marjinal gruplar tarafından provoke edildiğini ifade eden Levent Seçgin, “Kamu malına zarar verilmesine anlam veremiyorum. Bu anlamda doğru hareketler değil. Umarım en kısa sürede biter. Cami bir mabet yeri. Asla ve kata camiye ayakkabıyla girilmez” diye konuştu.
Vatandaşlar, suç işleyenlerin mutlaka cezasını çekmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan namaz sonrası cami önünde vatandaşlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
(İHA)