BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriye ordusu Kusayr’ı harabeye çevirdi

Suriye’de Esad güçleri ve Hizbullah birliklerinin günler süren bombardımanının ardından muhaliflerin terk etmek zorunda kaldığı Kusayr, tümü...

Abone ol

Suriye’de Esad güçleri ve Hizbullah birliklerinin günler süren bombardımanının ardından muhaliflerin terk etmek zorunda kaldığı Kusayr, tümüyle harabe bir kasabaya döndü.
Suriye ordusunun, muhaliflerin ikmal noktası olması açısından stratejik önemi bulunan Kusayr’ı yeniden ele geçirmesinin ardından, kasabadaki evlerin büyük bir çoğunluğu oturulamayacak hale geldi. Esad güçlerinin kontrolüne geçen Kusayr’da sivillerin büyük bir bölümü, katliam korkusuyla kasabayı terk etti. Rejim yanlısı birlikler, sokaklarda devriye gezmesine rağmen, Kusayr adeta bir hayalet şehri andırıyor.
Kusayr’ı denetim altına alan askerler ise, sivillerin kasabaya geri dönmesi çağrısında bulunuyor. Bu çağrıya cevap verenlerden Muhammed isimli bir Kusayrlı, 9 ay sonra döndüğü evini tanımakta güçlük çektiğini belirterek, "Umarım ülkemiz en kısa sürede yeniden istikrara kavuşur, insanların hayatları normale döner" dedi.
46 gün süren yoğun hava ve kara bombardımanının ardından birçok bölgede taş taş üstünde kalmazken, sivil binaların büyük çoğunluğu da kullanılamayacak durumda bulunuyor.
Bu arada, Esad askerleri ve Hizbullah birliklerinin, gece yarısı Kusayr’a girmesinin ardından çok sayıda kişiyi infaz ettiği iddia ediliyor.
(İHA)