BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın Hz. Ali seçimi şaşırttı

Başbakan Erdoğan'ın cuma için seçtiği Hz. Ali camii Alevilere mesaj olarak algılandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Üçüncü Köprünün isminin Yavuz Sultan Selim olarak verilmesinin ardından tepki gösteren Aleviler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bugün iki hamle geldi.

Başbakan Erdoğan bugün Karacaahmet Mezarlığı'nda annesinin kabrini de ziyaret etti.erdogan-hz-ali-cami.jpg

Fas, Cezayir, Tunus gerçekleştirdiği 4 günlük gezisini tamamlayarak, dün gece İstanbul'a dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı.

Erdoğan geçen yıl yapımı tamamlanan camide incelemelerde bulundu. Erdoğan'ın cumayı burada kılması mesaj olarak algılandı.

Başbakan Erdoğan, “Kesinlikle Mimar Sinan’da olduğu gibi buralar asla devlet eliyle yaptırılan camiler değildir. Hayırseverlerimiz vasıtasıyla yaptırılan camilerdir. Bizim milletimiz hayırseverdir yeter ki eseri görsün güvensin aldatılmadığına inansın. İşte hemen bu tür eserler çıkıyor. Daha buna benzer birçok eserler inşallah ülkemizde yükselecektir." dedi

ALEVİLERE MÜJDE VERDİ

Tunus'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Aleviler için bir hamle yapacaklarını acıkmıştı.

Üçünçü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesine karşı çıkan Alevilere seslenen Erdoğan, "Nevşehir Üniversitesi için Hacı Bektaş-ı Veli, Tunceli Üniversitesi için Pir Sultan Abdal isminin verilmesi üzerinde durabiliriz." demişti. (DEVAMINI OKU...)

YAVUZ SULTAN SELİM TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Üçüncü köprüye "Yavuz Sultan Selim" isminin verilmesi Alevi vatandaşlar tarafından tepki çekmişti. Safevi hükümdarı Şah İsmail ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki savaşlarda iki taraftan da çok sayıda insan ölmüş savaşın sonucunda Osmanlı'nın Anadolu hakimiyeti güçlenmişti.

Ancak Aleviler bazı kaynaklara dayanarak Yavuz Sultan Selim'in Alevileri katlettiğine inanarak bu ismin yeni köprüye verilmesini kendilerine hakaret olarak algılıyor. (DEVAMINI OKU...)

 erdogan-hz-ali-camii-namaz.jpg