BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'ın okuduğu kitaba dikkat!

Başbakan Yardımcısı Atalay, TBMM Genel Kurulu'nda Dr. Jean M. Twenge'nin 'Ben Nesli' adlı kitabını okudu.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda Bakanlar Kurulu sıralarında oturan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kitap okuması tartışmalara neden oldu. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Türkiye yanıyor. Meclis'te çok gergin ama Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay uzunca bir süredir elinde bir kitap ve kitap okuyor, bu nasıl bir ruh hali, hangi kitabı okuyor?" diye sordu.

'BİR İNSANA NİÇİN KİTAP OKUYORSUN DENİLEBİLİR Mİ'

Atıcı'nın sözlerine AK Parti sıralarından tepki geldi. Söz alan Başbakan Yardımcısı Atalay da, "Anlamakta bile güçlük çekiyorum ben böyle bir milletvekilinin bu Meclis'te bulunabileceğini bile anlayamıyorum. Birinin kitap okumasına niçin kitap okuyor diyebilecek bir milletvekilini bu Meclis'te düşünemiyorum" diye konuştu.

'OTUR YERİNE, YAŞAM TARZIMA MÜDAHALE ETME'

Atıcı'nın sataşma nedeniyle söz istemesi üzerine AK Parti sıralarından "Otur yerine. Yaşam tarzımıza niye müdahale ediyorsun. Sana ne" sesleri yükseldi. Gündeme geçilmesinin ardından CHP sıralarından, "Hala okuyor" sesleri geldi.

BEN NESLİ KİTABI NE ANLATIYOR

Beşir Atalay'ın okuduğu kitapta, 1970, 1980 ve 1990'larda doğan "Ben Nesli" mensubu gençelerin hoşgörülü, özgüvenli, açık fikirli ve hırslı, fakat bir o kadar da sinik, depresif, yalnız ve kaygılı olduğuna dikkat çekiliyor. Twenge kitabında, son 60 yılda yaşamış 1.3 milyon kişiyi mercek altına aldı.

2010 YILINDA DA CAMUS'U OKUMUŞTU

Hem bir akademisyen hem de sosyolog olan Beşir Atalay, 2010 yılında da Meclis'te kitap okurken görüntülenmişti. O yıllarda İçişleri Bakanı olarak görev yapan Beşir Atalay'ın anayasa değişikliği görüşmeleri esnasında okuduğu kitaplar dikkatlerden kaçmamıştı. Akademisyen kökenli Bakan Atalay'ın görüşmeler esnasında Can Yayınları'ndan çıkan Albert Camus'un Düşüş isimli kitabını okurken böyle görüntülenmişti