BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Başbakan’dan “Gezi Parkı” değerlendirmeleri<br/>İstanbul - "Küresel Sorunlar Karşı...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Başbakan’dan “Gezi Parkı” değerlendirmeleri
İstanbul - "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek" konferansında konuşan Başbakan Erdoğan, “Avrupa Birliği, Türkiye’ye verdiği sözleri, altına imza attığı belgeleri unutmaktan ve unutturmaya çalışmaktan vazgeçmeli. Türkiye, asla oyalanacak ülke değildir” dedi.
Gezi Parkı olaylarına değinen Başbakan, “Bizi eleştirenler ABD’deki Wall Street olaylarını nereye koyacaklar. Orada bir sürü insan öldü. Avrupa’da da benzer olaylar oldu. Çözüm sürecini istenmeyenlerin bu olayların içinde olduğunu bilmenizi istiyorum…Bizim karşı olduğumuz şiddettir, terördür, vandallıktır. Yoksa demokrasi talebiyle karşımıza çıkanlara canımız feda” diye konuştu.

Şehit polise son veda
Osmaniye - Adana’daki Gezi Parkı gösterileri sırasında altgeçit inşaatından düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Komiser Mustafa Sarı, son yolculuğuna uğurlandı. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı.

Gezi Parkı’nda "cuma namazı" kıldılar
İstanbul - Kendilerini ’Antikapitalist Müslümanlar’ olarak adlandıran grup, Taksim Gezi Parkı’nda cuma namazı kıldı. İslam’a göre cuma namazı için yetkili makamın görevlendirdiği veya izin verdiği bir kişinin bulunması gerektiğinden bu şartın yerine getirilip getirilmediği merak konusu oldu.
Öte yandan, namaz kılanların çevresinde sol görüşlü gençlerin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İmralı’ya 6. heyet
İstanbul - 6. İmralı heyeti, adaya gitti. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’dan oluşan heyet, Abdullah Öcalan’la görüşecek.

SBS’ye girecek öğrenciler türbelere akın etti
İstanbul – Yarın yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’na girecek olan öğrenciler, İstanbul ve Ankara’da türbelere akın etti. Sınavlarının iyi geçmesi için dua eden yüzlerce öğrenci, yanlarında getirdikleri şekerleri de insanlara ikram etti.
(İHA)