BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  DÜNYA

SBS’ye girecek öğrenciler Eyüp Sultan Türbesi’ne akın etti

İstanbul’da SBS’ye girecek öğrenciler ve aileleri, Eyüp Sultan Türbesi’ne akın etti. <br/>Cumartesi günü gerçekleştirilecek Seviye Belirleme...

Abone ol

İstanbul’da SBS’ye girecek öğrenciler ve aileleri, Eyüp Sultan Türbesi’ne akın etti.
Cumartesi günü gerçekleştirilecek Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) 1 gün kala çalışmalarını tamamlayan öğrenciler ve aileleri, bugün türbe ve camilere akın etti. Eyüp’te bulunan Eyüp Sultan Türbesi’ne sabah saatlerinden itibaren dua için gelen öğrenci ve aileleri, uzun kuyruklar oluşturdu. Sınavda başarılı olabilmek için dua eden öğrenciler ve kendilerine destek olan aileleri, yanlarında getirdikleri şekerleri de vatandaşlara dağıttı. Bazı vatandaşlar, mezar başındaki yoğunluk nedeniyle türbe bahçesinde oturarak dua etti.
Sınava girecek öğrencilerden Emel Deli, “Çok çalıştım derslerime. Şimdi geldim dua ediyorum. İnşallah yarın başarılı olurum düşüncesiyle geldim. Artık gerisi Allah’a kalmış. Yarın başarılı olmak için duvara da dileğimi yazdım” dedi.
Öğrenci velisi Hayriye Deli ise, “Çok emek verdi. Kızımın ve tüm öğrencilerin emeği boşa gitmez inşallah” diye konuştu.
Heyecanlı olduğunu ifade eden başka bir öğrenci de, "Heyecanlıyız ama emeğin karşılığını alacağımıza inanıyorum" dedi.
Bazı öğrencilerin ise, görevlilerin ikazlarına rağmen türbe restorasyonu için kurulan koruma duvarlarına dileklerini yazdığı görüldü.
(İHA)