BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Süveyş Kanalı'nı kapatan Evergreen yüzdürüldü kanalda trafik yeniden başladı

Süveyş kanalını kapatan Evergreen adlı dev gemi sabah saatlerinde yüzdürülmüş ve kanalın bir kısmı açılmıştı. Reuters, son dakika açıklamasında Süveyş Kanalı'nı kapatan devasa geminin yüzdürüldüğünü kanalda trafiğin yeniden başladığını açıkladı.

Abone ol

Panama bandıralı Evergreen adlı gemi, Çin'den Hollanda'nın Rotterdam Limanı'na giderken karaya oturmuştu. Süveyş kanalını kapatan dev gemi yedinci gün sabah saatlerinde yüzdürülmüş ve kanalın bir kısmı açılmıştı.

Devasa gemi yüzdürüldü

Önce "Gemi güçlü rüzgarlar nedeniyle tekrar eski haline gelmeye başladı ve yine kanalı tamamen kapatıyor." haberini geçen Reuters Haber Ajansı, son dakika açıklamasında devasa geminin yüzdürüldüğünü kanalda trafiğin yeniden başladığını duyurdu.

Yılda 19 bin geminin kullandığı, Asya ile Avrupa arasındaki en kısa deniz yolu olan 193 kilometre uzunluğundaki kanalın kapanması nedeniyle uluslararası piyasalarda dün petrolün fiyatı yüzde 4 artmıştı.

Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 12'si, Akdeniz'ı Kızıldeniz'e bağlayan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Mısır hükümeti bazı gemileri kanalın eski koluna yönlendirirken, geçiş yolunun iki tarafında 150 kadar geminin beklediği bildiriliyor. Bu gemilerin petrol, otomobil parçası ve diğer tüketim malzemeleri taşıdığı söyleniyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Otomobil alıp-satacaklar dikkat! Fiyatlara kur zammı geliyor
Foto Galeri Otomobil alıp-satacaklar dikkat! Fiyatlara kur zammı geliyor Galeriye Gözat