BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  DÜNYA

Suriye'de sokaklar harabeye döndü

Suriye'de ordunun, muhaliflerin yoğun olduğu bölgelerde düzenlediği operasyonlar sonucu evler ve dükkanlar kullanılmaz hale geldi...

Abone ol

Kuzeydeki İdlib ve çevresinde gerçekleşen operasyonlarda biri çocuk 19 kişi hayatını kaybetti ve ordu muhalif aktivistlerin evlerini yaktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kentten kaçışları engellemek için geçiş noktalarına mayınlar döşediğini belirten Örgüt, Humus ve çevre kentlerinde muhaliflerin yoğun olduğu yerlerde düzenlenen operasyonlarda ordunun rastgele ateş açmasında 27 sivilin yaşamını yitirdiğini onlarda evin atılan roket ve havan topları sonucunda büyük hasar gördüğünü ve bazılarında yangın çıktığını kaydetti.

Başkent Şam'ın Duma ve Hareste semtlerinde güvenlik güçlerinin evlere baskınlar düzenlendiğini ve düzenlenen baskınlarda çıkan çatışmalarda 9 kişinin öldüğünü belirten Örgüt, Hama ve Halep'te 6'şar ve Dera'da 2 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Bu arada, Humus kentinde uzun bir zamandan beri operasyonlarda halkın açılan ateş nedeniyle dışarı çıkmaya korkutuğunu ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını vurgulayan yerel aktivistler, semtteki evlerde ve duvarlarda operasyonunun ağır izlerinin olduğunu ve tankların araçlara da büyük zararlar verdiğini sözlerine ekledi.

Kentteki cami ve kiliselerin de operasyonlarda kullanılan ağır silahlar sonucunda hasar gördüğünü dile getiren aktivistler, eski Humus semtinin yanı sıra Halidye ve Bab Amr'da çok az sayıda kişinin kaldığını, halkın operasyonlar sebebiyle kaçtığını hatırlattı.

İdlib ve Taftanaz'da gerçekleşen operasyonlarda ordunun katliam gerçekleştirdiğini ve ölülerin toplu mezarlara defnedilmek zorunda kalındığını anlatan aktivistler, "ordu kentte canlı cansız her şeye ateş açtı. Evleri yakarak yıktı, tankalar sivil araçların üzerinde geçerek hurdaya çevirdi. Kentte büyük bir dram yaşanıyor, kent afet bölgesine dönmüş durumda" dedi.

Muhalifler, bazı kentlerde operasyonların akşam saatlerinde de devam ettiğini ve Deyr Ez Zor kentinde büyük patlamaların meydana geldiğini söyledi.