BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
HABER /  DÜNYA

Suriye'de 54 kişi yaşamını yitirdi

Suriye İnsan Hakları Örgütü Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 54 kişinin öldüğünü duyurdu.

Abone ol

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed 'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 54 kişinin öldüğünü duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan SNHR, güvenlik güçlerinin roket, havan topu ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği operasyonlarda Halep'te 18, Humus ve Şam'ın banliyölerinde 13'er, Hama, Dera ve Deyru'z Zor'da 3'er ve İdlib kentinde bir olmak üzere 54 sivilin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Öte yandan Suriye'nin kuzey batı kesiminde yer alan İdlib kenti çevresinde 300'den fazla kişinin hükümet yanlısı silahlı kişilerce kaçırıldığını kaydeden SNHR, perşembe günü kaçırılan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 42 Şii'ye karşı hükümet yanlısı güçlerin 300 kişiyi misilleme olarak kaçırdığını ileri sürdü.

SNHR direktörü Rami Abdurrahman, Şiilerin kimler tarafından kaçırıldığının ise belli olmadığını ifade etti.