BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  EKONOMİ

TEB müşterisini 'melek yatırım'la tanıştıracak

TEB, melekler yatırım ile yeni bir hamle yapacak.

Abone ol

Türkiye Ekonomi Bankası ( TEB ) Özel Satış ve Pazarlama Direktörü Aylin Alkan, ''Melekler yatırım yeni, alternatif bir yatırım alanıdır. Melek yatırım konseptiyle müşterilerimizi tanıştırmamız gerekiyor'' dedi.

Antalya Rixos Downtown Otel'de düzenlenen Etohum ''Startup Turkey'' konferansında, yatırımcıların gözünden Türkiye'deki girişimcilik piyasası masaya yatırıldı.

TEB Özel Satış ve Pazarlama Direktörü Aylin Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazine Müsteşarlığı'nın yeni yayınladığı yönetmelik doğrultusunda artık her yatırımcının lisanslı bir ''Melek yatırımcı'' haline dönebildiğini kaydetti.

Yeni kurdukları ve öncülüğünü yaptıkları TEB Özel Bankacılık olarak Melek Yatırım Platformuyla kendi müşterilerine nasıl melek yatırımcı olunuru anlattıklarını ifade eden Alkan, ''Melek yatırımcı olmanın prosedürleri nelerdir, doğru adresler nelerdir, melek yatırımın avantajı ve dezavantajı nedir, ekonomiye katkısı nedir gibi konularda bilgi vermek ve danışmanlık vermek üzere yola çıktık'' dedi.

Bunun Türkiye'de ilk uygulama olacağının altını çizen Alkan, şöyle konuştu:

''TEB 24 yıldır özel bankacılık yapıyor. Uzun soluklu müşteri ilişkileri doğrultusunda ilerliyor. Melekler yatırım ise yeni, alternatif bir yatırım alanıdır. Melek yatırım konseptiyle müşterilerimizi tanıştırmamız gerekiyor. Bu anlamda da seminerler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu seminerlerde yurt dışı ve yurt içinden gelen, bu konularda uzmanlık sağlamış eğitimcilere ve yatırımcılara eğitimler vereceğiz. Yatırımcıları, özellikle başarı hikayeleri oluşmuş projelerle alakalı gerçek kişilerle bir araya getireceğiz. Seminerler doğrultusunda müşterilerimiz melek yatırımın ne olduğunu, özelliklerini, avantajlarını öğrenecekler.''

DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETİ

TEB KOBİ Bankacılığı İş ve Sinerji Geliştirme Yöneticisi İbrahim Coşkuner ise TEB olarak 2013 yılına girişim bankacılığı alanına çok hızlı bir giriş yaptıklarını söyledi.

Gerek TEB içinde kurulmuş olan girişim bankacılığıyla, gerekse özel bankacılık bünyesindeki Melek Yatırım Platformuyla çok önemli bir organizasyon oluşturduklarını anlatan Coşkuner, ''Projelerini doğru, nitelikli ve başarılı bir şekilde hayata geçirebilmeleri için girişimcilere İstanbul'da bir bankanın ilk defa açtığı 'Girişim Evinde' danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyoruz. Girişimcilere sadece Girişim Evi bünyesinde destek vermeyeceğiz, Türkiye'deki girişimcilere finansman ve kredi anlamında da destek vereceğiz'' diye konuştu.

Coşkuner, amaçlarının girişimcilerin daha uzun soluklu daha doğru proje üretmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Yarın sona erecek Etohum ''Startup Turkey'' konferansına yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 600 girişimci ve yatırımcı katılıyor.