BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  GÜNCEL

Kımıldayan çantadan çıkan şoke etti

İzmir'de sahibi tarafından öldü sanılan köpek çantanın içerisine konularak araziye atıldı

Abone ol

İzmir’in Konak İlçesi Yapıcıoğlu semtinde, hayvansever Gülseren Şener’in bir kıpırdanma olduğunu görerek açtığı spor tip çantanın içinden baygın ve yaralı haldeki, pitbull cinsi köpek çıktı.

Şener’in veterinere götürdüğü köpek tedaviye alındı, ancak yaşamasının çok zor olduğu belirtildi. Şikayet üzerine soruşturma başlatan polisin ulaştığı köpeğin sahibinin, öldüğünü sanıp çantaya koyduğunu söylediği öğrenildi.

screen-shot-2013-02-16-at-5.16.07-pm.png

Konak’ın Yapıcıoğlu semtinde sabah saatlerinde köpeklerini gezdiren 63 yaşındaki Gülseren Şener, boş bir arsada duran spor tip çantanın kıpırdadığını gördü. Üzerinde bir isim de yazan çantanın fermuarını açtığında, içinde iki büklüm kıvrılmış halde pitbull cinsi bir köpek bulunduğunu görünce şoke oldu.

Hemen köpeği çantadan çıkaran Şener, sağlık durumunun kötü olduğunu anlayınca bir araçla yakındaki bir veteriner kliniğine götürdü. Köpeğin başı ve boynunda ısırık izleri bulunduğunu, ayrıca vücudunda uyuz hastalığı belirtileri gördüğünü söyleyen Şener, “Veteriner hekim iğne vurduktan sonra başka yapacağı bir şey olmadığını belirterek, Konak Belediyesi Hayvan Hastanesi’ne götürmemi tavsiye etti. Ben alıp oraya götürdüm. Böyle bir durumla karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi. Kocaman köpeği o çantanın içine nasıl sığdırdıklarını anlayamadım. Çevrede pitbull cinsi köpek dolaştıran gençlere rastlıyoruz, hatta dövüş yaptırıldığını duyuyoruz. Ancak bu hayvanın ne günahı var' dedi.

BU İŞİN TAKİP EDİLMESİ GEREKİYOR

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ender Çam, kendilerine getirilen köpeğin uyuz hastalığı geçirdiğini ve tüm müdahelerine rağmen çantada uzun süre havasız kaldığı için yaşamasının çok zor olacağını belirtere k, “Bu tür köpekleri üretmek yasak olmasına rağmen hala ellerinde bulunduranların birçoğu dövüş amaçla kullanıyor. Bu işin takibinin mutlaka yapılması gerekiyor' diye konuştu.

Köpek dövüşlerine karşı, hayvan hakları koruyucuları olarak her türlü mücadeleyi verdiklerini dile getiren Haytap İzmir Temsicisi Esin Önder de ancak bir türlü önüne geçilemediğinden yakındı. Önder, “Kimbilir bu köpek kaç gündür o çantanın içinde havasız kaldı. Böyle bir şekilde ölüme neden olmak bir cinayettir. Hayvanları korumak için çıkarılan 5199 sayılı kananun kapsamında sorumluluğu bulunan kurumlara dilekçelerle başvurup, kimin yaptığının bulunmasını isteyeceğiz. Bu köpekler vahşi bir hayvan, canavar gibi gösteriliyor. Ancak onları karanlık yerlere kapatıp, güneş yüzü göstermeyip, psikolojisini bozarak saldırgan hale getirenler de yine insanlar oluyor'' dedi.

Hayvanseverlerin şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, çantanın üzerinde adı yazan C.B.B.’ye (Caner Batıhan Batman) ulaştı. Eşrefpaşa Polis Merkezi’nde ifadesine başvurulan C.B.B.’nin, “Köpek bana ait. Yaklaşık üç ay önce ortadan kayboldu. Bir süre önce yaralı halde evimizin önüne geri geldi. Yaralı ve hasta olduğunu gördüm. Param olmadığı için veterinere götüremedim. Sonra da öldüğünü sanıp, çantaya koydum ve boş arsaya bıraktım'' dediği öğrenildi. C.B.B.’nin kendisinin köpek dövüştürmediğini ve bu konuda bir bilgisinin de olmadığını söylediği belirtildi.