BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yeğenini öldürtmek için kredi çekti

Kahramanmaraş’ta yeğenini öldürdükten sonra Antalya’daki kızının yanına kaçan M.G. (60) ve ona yardım ettiği belirlenen 4 kişi yakalandı

Abone ol

8 Şubat’ta yeğeni Alaattin Gündeş'i (57) Akçakoyunlu Mahallesi'ndeki evinin önünde silahlı saldırı sonucu vurarak öldürdüğü iddia edilen M.G., önceki gün Antalya'da jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.G. ve ona yardım ettiği belirlenen 4 kişi, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlının emniyetteki sorgusunda, yeğenini öldürmek için kendisine yardım eden 3 kişiye ödemek üzere 13 bin TL kredi çektiği belirlendi. Yeğeniyle 10 yıl önce ortaklık yapan M.G.’nin, Alaattin Gündeş’i ortaklığın iflasla sonuçlanmasından sorumlu tuttuğu için öldürdüğü öğrenildi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

İddiaya göre olaylar şöyle gelişti: 2003 yılında M.G. ve yeğeni Alaattin Gündeş, ortaklık kamyon alarak nakliyecilik yapmaya başladı. Bir süre sonra işlerin kötüye gitmesiyle iflas ettiler. İflasla birlikte M.G.'nin oğlu Y.G. de 2005 yılında askerliğini yaptığı esnada bunalıma girerek intihar etti. Oğlunun ölümünden Alaattin Gündeş'i sorumlu tutan M.G., yeğenine husumet besledi. Daha önce de yeğenine yönelik saldırılarda bulunan M.G., yeğenini öldürmek için bankadan kredi çekerek çeşitli suçlardan sabıkası bulunan N.B. (45) ve İ.K. (40), H.Ç. (40) ve H.A.E. (55) ile anlaştı. 8 Şubat'ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Alaattin Gündeş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan H.Ç. (40) ve H.A.E.'nin (55) mahkeme tarafından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldığı öğrenildi.

TECAVÜZCÜYÜ DNA ÖRNEĞİ ELE VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

KORKUNÇ GERÇEK SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi Kanyaş mevkiinde iki yıl önce farklı tarihlerde iki yaşlı kadına tecavüz eden kişinin 62 yaşındaki N.C. olduğu, DNA testiyle ortaya çıktı.

Kavaklıdere İlçesi Kanyaş mevkiindeki ilk olay, 28 Mayıs 2011 tarihinde meydana geldi. Olayda 85 yaşındaki H.T., kimliği belirsiz bir kişinin tecavüzüne uğradı. Yaşlı kadın sağlık kontrolünden geçirilirken, kıyafetlerindeki spermden örnek alındı. Aynı mevkideki ikinci olay ise 3 Aralık 2011 tarihinde meydana geldi. Bölgede, oğluyla keçilerini otlatan 78 yaşındaki S.S. yalnız kaldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin tecavüzüne uğradı. Olayın ardından sağlık kontrolünden geçirilen S.S.’nin de kıyafetlerinden sperm örneği alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Hamdi Kayar’ı gözaltına aldı. Suçsuz olduğunu söyleyen Hamdi Kayar, 50 bin liralık kefaletle serbest bırakıldı. Her fırsatta iftira atıldığını dile getiren Kayar, bunalıma girdi ve geride, "Bana bu iftirayı atan Allah’ından bulsun" yazılı not bırakıp kendini bir ağaca iple asarak canına kıydı. Mağdur kadınlardan S.S.’nin ifadesi doğrultusunda jandarma, 62 yaşındaki N.C.’den de DNA örneği aldı. O dönem mahkemeye çıkarılan N.C. de suçlamayı kabul etmeyince serbest bırakıldı.

DNA TESTİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Bölgede de incelemelerde bulunan jandarma, bir sigaradan DNA örneği aldı. Laboratuvarda yapılan incelemelerde, her iki yaşlı kadının kıyafetlerinden alınan sperm örnekleri ile sigaradaki tükürükten alınan DNA örneğinin, N.C.’ye ait olduğu saptandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan N.C., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YOK ARTIK BUNU DA YAPTILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]NAMAZ KILAN KADINI BAYILTIP...

KIRIKKALE'de evinde namaz kılan 72 yaşındaki Şeker Durmaz, kendisine koklatıldığını öne sürdüğü bir madde ile bayıltılarak, bileziklerinin çalındığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Olay, Kaletepe Mahallesi 1021 Sokak'ta meydana geldi. Şeker Durmaz, namaz kılmaya başladığı sırada kapıdan gelen seslere eşi Haşim Durmaz'ın eve geldiğini sanarak aldırış etmedi. Durmaz, iddiaya kendisine koklatılan bir madde ile bayıltıldı. Eve giren şüpheli ya da şüpheliler, yaşlı kadının bileziklerini alarak kaçtı. Camiden eve dönen Haşim Durmaz eşini yerde baygın halde görünce komşularından yardım istedi. Şeker Durmaz, olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Haşim Durmaz, hırsızlık olayını fark edince polise de haber verdi. Eve gelen polisler şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen Şeker Durmaz, tedavisinin ardından taburcu edildi. Şeker Durmaz, Haşim Durmaz ile ikinci evliliğini yaptığını ve kanser hastası olduğunu belirterek, "Hastayım ben. Tedavi görmek için uzun yıllar altın biriktirmiştim. Üzülmemek elde değil devletimizden hırsızların bulunmasını istiyorum" dedi.