BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,30
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP İzmir'de iktidara talip

Yerel seçimlere hazırlanan MHP, İzmir'i gözüne kestirdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, iddiasını dile getirdi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "İzmir'e talibiz. İzmir'in geneli olarak yerel seçimler için önemli bir faaliyete girmiş bulunmaktayız" dedi.

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ni ziyaret eden Oktay Vural, Zeytin Restaurant'ta sabah kahvaltısında, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıya, MHP İl Başkanı Necat Karataş, İlçe Başkanı Metin Altuntaş ile il ve ilçe parti yönetimi, mahalle ve köy muhtarları ile partililer katıldı. Türkiye'nin üretiminde ithalata bağımlı bir ülke haline geldiğini öne süren Vural, "İzmir Türkiye'nin ihracat merkeziydi. İzmir bir üretim ve ihracat merkezi olmaktan çıkmıştır, Türkiye'de daha fazla ithalat yapılıyor. İzmir de adeta bir ithalat üssü haline gelmiştir" dedi.

İzmir genelinde yerel yönetime talip olduklarını ve çalışmalara başladıklarını ifade eden Vural, "İzmir'de, iktidara talibiz. Bunu samimiyetle söylüyorum. İzmir'in Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İzmir genelinde de Milliyetçi Hareket Partisi olarak yerel seçimlerle ilgili önemli bir faaliyete girmiş bulunmaktayız" dedi.

YENİ ANAYASA

Yeni Anayasa ile ilgili görüşlerini daha öncede ifade ettiklerini belirten Vural, "Milliyetçi Hareket Partisi toplumsal mutabakatla, Türk milletinin anayasasını yapmayla ilgili, uzlaşma komisyonunda görüş ve ifadelerini dile getirmeye devam edecektir. Bizim bu Anayasa konusunda, tartışamayacağımız konular, değiştirilmesini istemediğimiz hususlar açık ve nettir. Biz diyoruz ki, bu millet tarih boyunca "Türk Milleti" olarak adlandırılmıştır. Hangi etnik kökenden olursa olsun, nerden olursa olsun, hepimiz hep beraber birlikte bu vatanda bütünlüğe eriştik. Kültür olarak, dil olarak, tarih olarak, şuur olarak. Allah'a hamdolsun ki, hepimiz büyük Türk Milleti ailesinin birer ferdiyiz. Dolayısıyla Türk Milletinin ismini tarih yazmıştır. Kültürle, bütün değerlerle milli kimliğimiz oluşmuştur, Milli kimliği yok ederseniz, Milli duruş, Milli menfaat ortadan kaybolur, o zaman savrulur gideriz" dedi.