BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Mardinliye helal-haramı hatırlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elektrikte kaçak oranın yüzde 76'lara varan Mardin'de halka çağrıda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Mardinlilerden kaçak elektrik kullanmamalarını isterken, "Mardinli kardeşimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hareket edip bu yöntemin önüne geçmelerini önemle rica ediyorum. Çünkü benim Mardinli kardeşim helal ve haramın ne demek olduğunu çok iyi bilir." dedi. 

Başbakan Erdoğan, Mardin Karayolları Meydanı'nda düzenlenen törenle, Mardin, çevre il ve ilçelerde yapımı tamamlanan tesis, yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

KADINA ŞİDDET UYGULAYAYANLARI UYARIN

Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Siirt'te olacağını ve oradan dünyaya sesleneceğine işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Mardin'den iki önemli konuda ricam var. Biliyorum Mardin'de kadına el kalkmaz, biliyorum Mardin'de kadına da çocuğa da şiddet uygulanmaz ama eğer bu yanlışı yapanlar varsa bu hataya düşünler varsa toplum olarak, Mardinliler olarak o kişileri uyaracak bu insanlık dışı davranıştan vazgeçmelerini isteyeceğiz. Mardinli hanım kardeşlerim de dayak karşısında, şiddet karşısında boyunlarını eğmeyecek, şiddeti sineye çekmeyecekler. Gerek hanım kardeşlerimizin haklarını ileri seviyeye taşımak, gerek şiddetten korumak için Anayasa ve yasalarda çok önemli düzenlemeler yaptık. Hanım kardeşlerim haklarını bilsinler, şiddet karşısında seslerini yükseltsinler. 

Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde aile destek merkezleri açmaya devam ediyoruz. Mardin'de İstasyon Mahallesi, Yalım beldesi ve Nusaybin'de 3 aile destek merkezi açıyoruz. Kızıltepe'de de yarın bir merkez daha açacağız. Şu ana kadar Türkiye genelinde 50 aile destek merkezi açtık, 15 bin hanım kardeşimiz bu merkezlerden istifade etti. Mardinli hanım kardeşlerimin bu merkezlere gitmelerini, kurslara katılmalarını, etkinliklere, eğitimlere dahil olmalarını ben rica ediyorum.''

MARDİN HELALI DA HARAMI DA İYİ BİLİR

Mardin'de tüketilen elektriğin sadece dörtte birinin tahsil edildiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''İlgili birimlerimiz yasalar çerçevesinde mücadele ediyor. Mardinli kardeşimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hareket edip bu yöntemin önüne geçmelerini önemle rica ediyorum. Çünkü benim Mardinli kardeşim helal ve haramın ne demek olduğunu çok iyi bilir. Mardin'in çok güzel bir sözü var, 'yerden olan, yere döner' öyle mi? Hepimiz topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Hepimiz dünyada yaptıklarımızdan tek tek sorguya çekileceğiz onun için Mardin helali de haramı da çok iyi bilir. Bu konuda hassasiyet içinde olacağınıza inanıyorum, yürekten inanıyorum, gönülden inanıyorum. Hani yine Mardin'de söylenen söz var, 'hiçbir koyun kendi kuzusunu çiğneyip geçmez' öyle mi? Devlet sizin bir yerde kuzunuz, devletin kurumların sizin kuzunuzdur, onlar size hizmet için hizmetkarlık için vardır. Onları çiğneyip geçmeyeceğinize, hassas davranacağınıza inanıyor, sizlere güveniyorum.''