BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.416,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan silahı gömün çağrısı

Başbakan Erdoğan artık savaş istemiyoruz dedi ve silahı gömün çağrısı yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Mardin'de konuşan Başbakan Erdoğan terörün gündemden silineceğinin altını çizdi.

Mücadelenin sürdüğünü söyleyen Erdoğan, ''Sizden teröre, kanlı cinayetlerine cesaretle karşı çıkmanızı bekliyoruz. Biz bu ülkede silahların değil fikirlerin siyasetin konuşmasını istiyoruz.

Savaş kolaydır barış zordur. Zor olana talibiz. Fikirleri olan düşüncelerine güvenen silaha başvurmaz. Silah, fikri olmayanların kendi düşüncesine inanmayanların yöntemidir. Silahların art arta çekildiği dönemi geride bırakıyoruz. Lütfen artık silahı gömün.'' dedi.

Başbakan Erdoğan Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

YATIRIMCI TERÖRÜN OLDUĞU YERE GİTMEZ

Biz onlarca adım attık, sizden de bir adım atmanızı bekliyoruz. Sizden teröre ‘dur’ demenizi bekliyoruz. Sizden teröre, kanlı cinayetlerine cesaretle karşı çıkmanızı bekliyoruz.

Kepenkler neden indiriliyor? Tehditle, baskıyla kepenkler indiriliyor. Yatırımcı terörün olduğu yere gitmez. çözüme kavuşturmamız gereken meseleler var.

Arkamızda olursanız kanı da gözyaşını da gündemimizden çıkartırız. Önümüze engeller çıkartıldı. 10 yıl önce Mardin'de üniversite kurulacak denseydi buna kimse inanmazdı bu üniversitede Kürt öğretmenler yetişecek denilseydi kimse inanmazdı.

GELECEĞİN NESLİ HELAL NEDİR HARAM NEDİR BİLECEK

Artık ülkemizde düz liselerde bile Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı bile anlatılıyor. İlahi kitabımızı bilen, Sevgili Peygamberimizin hayatını bilen bir nesil yetişecek. O bizim hayat önderimizdir. Dolayısıyla ondan alacağımız o sünnet üzerinde geleceğin nesli çok daha farklı olacak. Gelecek nesil helal nedir haram nedir bunu çok daha bilecek. Vatan sevgisi, millet sevgisi, kardeşlik nedir bunu daha iyi bilecek. 

TERÖRÜ SÖKÜP ATACAĞIZ

Büyümenin ilerlemenin çözümün önünde duran terörü Türkiye'den söküp atmamız gerekiyor. Biz bu ülkede acıları değil başarıları konuşmak istiyoruz.  Biz bu ülkede silahların değil fikirlerin siyasetin konuşmasını istiyoruz.

SAVAŞ KOLAYDIR BARIŞ ZORDUR BİZ ZOR OLANA TALİBİZ

Savaş kolaydır barış zordur. Zor olana talibiz. Fikirleri olan düşüncelerine güvenen silaha başvurmaz. Silah fikri olmayanların kendi düşüncesine inanmayanların yöntemidir.

SİLAHI GÖMÜN

Silahların art arta çekildiği dönemi geride bırakıyoruz. Lütfen artık silahı gömün. Sıkılı yumrukların olduğu toplum barış toplumu olmaz. Elinizden bir şey geliyorsa lütfen elinizle düzeltin. Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa o zaman o yanlışı dilinizle düzeltin. Elinizden dilinizden bir şey gelmiyorsa gönülden dua edin bu süreç düze çıksın.