BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.393,37
HABER /  GÜNCEL

Irak plakalı TIR'da suikast silahları

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Limanı'na Lübnan'dan gemiyle gelen bir TIR'da çok sayıda suikast silahları bulundu.

Abone ol

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Limanı'na Lübnan'dan gemiyle gelen bir TIR'da yapılan aramada çok sayıda tabanca mermisi ve suikast silahları ele geçirildi. Irak plakalı TIR'a el konulurken, 1 kişi göz altına alındı.

Lübnan'dan Mersin'in Taşucu Limanı'na yük gemisi ile cuma günü akşam saatlerinde gelen 9 TIR, Gümrük Muhafaza ekiplerince şüpheli bulundu. Bunun üzerine jeneratör ve makina aksamları beyan edilen TIR'lar yoğun güvenlik önlemleri altında titiz arama için Mersin Limanı'na gönderilerek X-Ray cihazından geçirildi.

Irak plakalı ve jeneratör yükünü de Irak'a karayoluyla Mersin'den götüreceği belirtilen bir TIR'ın gizli gizli bölmelerinde 9 ve 7.65 milimetre çapında 21 bin 900 adet tabanca mermisi, 3 adet Uzi marka suikast silahı, 3 adet Smith Wesson, hayalet silah olarak bilinen 3 adet Glock tabanca ele geçirildi. TIR'a el konulurken ismi açıklanmayan sürücüsü gözaltına alındı.

Soruşturmanın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütüldüğü bildirildi.