BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Gazileri kurşun değil ilgisizlik öldürüyor!

Vatan savunmasında yaralanan, kolunu bacağını vatan toprağına emanet eden gaziler, MHP Grup Başşkan Vekili Mehmet Şandır'ı ziyaret etti!

Abone ol
NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Dün mecliste onlar vardı... 
Vücutlarındaki yaraya aldırmayan ama yüreklerinde açılan yarayı vekillere göstermek için meclise gelen gaziler. Vatan onlara emanet edildiğinde, canları pahasına, sevdiklerini düşünmeden atlamışlar ölüme... Olmamış, ölüm gelip alamamış onları... O kadar güçlüymüşler ki ölüm başaramamış... Ama yaralamış onları bedenlerinden... 
 
Kimi tek bacağını kimi iki bacağını birden, kimi tek kolunu, kimi ikisini, kimi gözlerini... 
 
"Bazılarımız 11 kurşun yedi ölmedi, biz kurşunla ölmedik sayın vekilim ama bize yapılanlar bizi öldürüyor" dedi biri... "Maaşlarımız komik, devlet protezlerimizle ilgilenmiyor, bana verilen tekerlekli sandalyeye sığamıyorum" başlıca şikayetlerdendi. Ama en büyük sıkıntıları siyasilerin kendileriyle ilgilenmemesiydi.
dsc04046(1).jpg

4 BİN GAZİ 
 
Tam 4 bin gazimiz var. Yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için meclisteydi bir çoğu bugün. MHP Grup Başkan vekili Mehmet Şandır'la görüşüp dertlerini, sıkıntılarını anlattılar, bir çözüm beklediler. Şandır, hepsini tek tek dinleyerek sorunlarının çözümü için MHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ortam çok duygusaldı.
 
Hani bazen söz biter ya... 
 
İşte meclis o an, o durumdaydı...

basliksiz-1.20130216125128.jpg

SİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
 
MHP Grup Başkan vekili Mehmet Şandır gazilere şöyle seslendi:
 
"Ne söylesek sizin acılarınızı ve sorunlarınızı çözmeye yetmez. Kuranı Kerim'de Bakara suresinin bir ayetinde şöyle der; "Ey kulum sana taşıyamayacağın yükü yüklemem." Bu ayeti kerime Hazreti Peygambere miraçta hediye olarak verilmiştir. Miracın dönüşünde peygamberimiz Allah'a diyor ki, "Ey Allahım, geri dönüyoruz kullarına ne hediye götüreceğim?", Allah'ın iki hediyesi var, biri bu ayeti kerime, biri de beş vakit namaz. Gerçekten insan hayatını disipline eden bir ibadet."
 
"Siz bu vatanın namusunu korudunuz, hayatınızı ortaya koydunuz, ayaklarınızı ellerinizi feda ettiniz. Sizin sayınızdan çok daha fazla şehitlerimiz var. Ben bu sebeple size MHP olarak, Mehmet Şandır olarak şükranlarımı sunuyorum, Allah sizden razı olsun. Sorunlarınız çok, boynunuzu bükmeyin her şey iyi olacak inşallah. Sizler için 4 tane kanun teklifi verdik. Bu hükumet her şeye para buluyor, gazisine, şehit yakınına para bulamıyor.  " 
 
"Suriye'li mültecilere ödenen para kadar bize ödenmiyor, oy için onlara daha iyi bakıyorlar" diye seslendi biri aradan. "Belki bedelli paralarını da onlar yiyordur" diye bir ses geldi destek olarak hemen arkadan.
 
Onlara her konuda destek vermeye söz veren Mehmet Şandır, gazilerin isteklerini alabilmeleri için öncelikle iktidarın değişmesi gerektiğini vurguladı:
 
"Türkiye'nin en büyük sorunu bu iktidar tarafından yönetiliyor olmasıdır. Çünkü bu iktidar gündeminde siz yoksunuz, çiftçi yok, işçi yok, memur yok. Bu iktidar başka işlerle meşgul. Akşam bir kanun çıkarttı, gecenin 11'inde, getirdikleri kanunla taşınmazların kamulaştırma amacı dışında kullanılmasına izin verildi. Bunların gündeminde para var, para nereden nasıl geliyor bununla ilgileniyorlar. Ama şunu bilin sahipsiz değilsiniz. MHP olarak biz size söz veriyoruz, inşallah iktidar olursak sizin sorunlarınızla ilgileneceğiz. Eksiklerimiz çok bunu biliyoruz, Allah nasip ederse sizin isteklerinizi yerine getireceğiz. Yapacağımız şey şu, Türkiye'yi bu iktidardan kurtarmak lazım."