BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Sun Microsystemsin hizmetleri

Sun Microsystems ve sektördeki dev firmaların temsilcileri, bir araya geldiler.

Abone ol

Sun Microsystems ve sektördeki  dev firmaların  temsilcileri, "Servis Odaklı Mimari" konferansında bir araya geldiler.

Sun Microsystems Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Özhan Toktaş'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Sun'ın Java ile son dönemde yazılım dünyasında yakaladığı ivme, Seebeyond satın almasının ardından, Sun'ın Servis Odaklı Mimari dünyasındaki önemli rolü ve Sun JavaT Integration
Suite çözümü dinleyicilerle paylaşıldı.

Konferansta, ABD merkez ofiste CTO olarak görev yapan Ross Altman, Servis Odaklı Mimari’nin işletmelerin esnek yönetimine ve entegrasyon maliyetlerini düşürmeye yönelik getirdiği yaklaşım ve SOA yolunda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bir sunum gerçekleştirdi

Etkinlikte ayrıca Sun’ın DoğuAvrupa Bölgesi ve Türkiye yöneticileri tarafından SOA çözümlerinin potansiyel kullanım alanları, pratik uygulamaları, kurumların SOA uygulaması sonucunda sağlayabileceği rekabet avantajları ve Sun’ın dünya çapındaki SOA referanslarından örnekler verildi.

Sun Microsystems, yıllık yaklaşık 167 milyon dolara varan cirosu ve 2.000 müşterisiyle kurumsal entegrasyon alanında 15 yıllık deneyimi ile lider konumda olan SeeBeyond şirketini 2005 yılında satın aldı. Sun, bu satın alma ile genişleyerek, kurumsal uygulamaların ve servis odaklı mimarilerin (SOA) geliştirilmesi ve yönetimi konusunda, müşterilerine komple bir ürün seti sunmaya başladı.

Sun Java™ Integration Suite adıyla sunulan yeni sistem, kurumsal entegrasyon ve karma uygulamaların geliştirilmesi, devreye alınması ve yönetimi için pazardaki en eksiksiz, güvenli, bütünleşik ve ölçeklenebilir platformdan oluşuyor.

Sun Java™ Integration Suite pazara sunulmasının ardından, Web Services Journal’ın ‘Okuyucunun Seçimleri’ ödüllerinde tam 9 ödül birden kazandı. En İyi Web Servis Platformu, En İyi SOA Platformu, En iyi Framework ve diğer başlıklar altında ödüller alan çözüm, Gartner Maqic Quadrant’ında da portal ve entegrasyon alanında lider ürün olarak kabul ediliyor.