BIST 10.693
DOLAR 32,22
EURO 34,95
ALTIN 2.425,18
HABER /  GÜNCEL

II. Beyazıt hamamı kurtuluyor

II. Beyazıt Hamamı restore edilerek kültür merkezi haline getirilecek.

Abone ol

''Patrona Halil Hamamı'' olarak da bilinen II. Beyazıt Hamamı restore edilerek kültür merkezi haline getirilecek. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü Basın-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sultan II. Beyazıt tarafından 1501-1506 yılları arasında çifte hamam olarak yaptırılan ve toplam 1632 metrekare taban alanına sahip hamamın İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Valiliğinin birlikte başlatacağı çalışmalar sonucu restore edileceği bildirildi.

Restorasyon çalışmaları sonucunda tarihi hamamın sergi ve konferans salonlarından oluşan ve içinde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği bir kültür merkezine dönüştürüleceği ifade edilen açıklamada, 2001 yılında İÜ Rektörlüğüne devredilen hamamın şu anda bakımsızlıktan harabeye dönmüş ve yıkılmaya yüz tutmuş halde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Osmanlı Devletinde kültür ve sanat faaliyetlerinin yoğunlaştığı Lale Devrine başlattığı ayaklanmayla son veren Patrona Halil'in de tellaklığını yaptığı ve bugün onun adıyla anılan hamamın İstanbul'un kültür ve sanat hayatına büyük katkı yapacağı vurgulandı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ile İstanbul Valisi Muammer Güler, tarihi hamamda yarın basın toplantısı düzenleyerek restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi verecekler.