BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Strese giren balıklar için eylem...

Taşocağında patlayan dinamitler nedeniyle balıkların strese girdiği gerekçesiyle eylem yapıldı.

Abone ol

Muğla'nın Milas ilçesinde bölgede faaliyet gösteren taşocağında patlayan dinamitler nedeniyle ''stres girdikleri iddia edilen balıklara ve evleri çatlayan köylülere destek amacıyla'' bir grup çevreci eylem yaptı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Avşarlı köyünde bulunan özel sektöre ait bir taşocağında patlatılan dinamitlerin bölgede bulunan dere ve balık çiftliklerinde yaşayan balıkların strese girmesine neden olduğunu ve köylülerin yaşadığı evlerin duvarlarında çatlaklar oluşturduğunu iddia eden yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, Avşarlı köyünde protesto eylemi yaptı.

Grup adına konuşan İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Türksen Başer Kafaoğlu, ''Ekosistemn yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Köylüler anayasal haklarını sonuna kadar korumak istiyorlar. Biz de bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz.'' diye konuştu.

Yurtsever Cephe Bodrum İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise bölgedeki taş ocağının 13 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, ''Amacımız köylüleri kurtarmak. Taş ocağı köylülerin evlerini başlarına yıkıyor. Bölgede bulunan balık çiftliklerinde yaşayan balıkları olumsuz etkiliyor ''dedi.

Köy sakinleri adına konuşan Sultan Gül ve Şamil Yıldırım ise bölgede faaliyet gösteren taşocağı yüzünden köyde günlük yaşamın zorlaştığını iddia ederek, ''Kapı ve pencereleri tozdan açamıyoruz. Tarım alanlarımız olumsuz etkilendi. Zeytin ağaçları zeytin vermez oldu'' dediler.