BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,23
ALTIN 2.451,28
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş çetesinde polis parmağı

Iğdır'da Güz rüzgarı operasyonu, fuhuşu vurdu. Fuhuş çetesine polisin adı neden karıştı?

Abone ol

Iğdır'da ev ve otellerde ‘yabancı kadın ticareti' yaptığı iddia edilen bir çeteye yönelik ‘Güz rüzgarı' adlı operasyonda 4'ü polis 33 kişi ile yabancı uyruklu 47 kadın gözaltına alındı.

Çete mensuplarıyla birlikte suikast silahı olarak bilinen Kanas marka bir tüfek, tabanca, kılıç ve çok sayıda pasaport ve kimlik ele geçirildi.

YABANCI KADINLAR

Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Erkan'la birlikte Polisevi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Vali Halil Ulusoy, dün gece yapılan ‘Güz rüzgarı' operasyonunla ilgili açıklamalarda bulundu. Azerbaycan, Ukrayna, Kırgızistan, Gürcistan ve Rusya'dan insan ticareti kapsamında kadın temin edildiğini belirten Vali Ulusoy, bu kadınların otel ve özel ikametlere yerleştirilerek fuhuş yaptırıldığını anlattı.

POLİSE RÜŞVET

Örgüt elemanları vasıtasıyla Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'na sadece bu kadınlara ait pasaportlar götürülerek burada görevli polis memurlarına hayali olarak bu şahısların yurt dışına çıkış ve giriş yaptıklarına dair işlem yaptırılmak suretiyle vize süreleri uzatılmıştır. Bu iş karşılığında örgüt üyeleri tarafından görevli polis memurlarına maddi menfaat sağlanmıştır.”

4 GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖZALTINDA

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan yazılı arama kararıyla ‘Güz rüzgarı' operasyonunun dün gece yapıldığını, önceden belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarla 33 kişinin gözaltına alındığını belirten Vali Ulusoy şöyle devam etti:
“Gözaltına alınanlar arasında 4 güvenlik görevlisi de bulunmaktadır. 12 kişi ise aranmaktadır.