BIST 10.471
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.440,37
HABER /  GÜNCEL

Fındıkçılar köylerini satışa çıkardı

Fındık üreticileri, borçları nedeniyle yaşadıkları köyü satılığa çıkardı.

Abone ol

Fındık üreticileri, “fındığın para etmediği ve aşırı borçları bulunduğu gerekçesiyle” yaşadıkları köyü satılığa çıkardı. Üreticiler, köyün girişine “Devren Satılık Köy” afişi astı.

'FINDIĞA GÜVENDİK BÖYLE OLDU'

Düzce'nin Akçakoca İlçesine bağlı D-655 karayolu kenarında bulunan 170 haneli Tepeköy ihtiyar heyeti üyesi Helim Yaylamış, “Köy halkı olarak birleştik ve karar aldık. Köylümüz fındığa güvenerek borçlandı. Herkes çocuğunu okutacak, evlendirecek, fakat fındığın para etmemesi nedeniyle bunları yapamıyor. Herkes tarlasını bahçesini ve evini satma kararı aldı” dedi.
'MOBİLYALARI AL KARDEŞİM'

Kendisinin de kızını nişanladığını ve borçlarını ödeyemediğini belirten Yaylamış, “Kızım nişanlı evlendiremiyorum. Dün mobilyacıyı aradım 'gel kardeşim şu mobilyaları al, para ödeyemiyorum' dedim. Her köylü perişan. Köyümüze alıcı bulacağız. Tek çaremiz köyümüzü satmak” şeklinde konuştu.
'HÜKÜMET BİZE SAHİP ÇIKMADI'

Köyd yaşayanlardan Hayati Ceylan da “Geçen yıl fındık para etti, bu yıl da para edecek zannetik ve borçlandık. Borcumuzu ödeyemez hale geldik. Hükümet bize sahip çıkmadı. Böyle giderse köyümüzden göç vereceğiz, ben de gideceğim”dedi.