BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet'teki intihar saldırısını DHKP-C üstlendi

İstanbul, Sultanahmet'te gerçekleştirilen, saldırgan ile bir polisin öldüğü intihar saldırısını DHKP-C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi) örgütü üstlendi.

Abone ol

Sultanahmet'te gerçekleştirilen, saldırgan ile bir polisin öldüğü intihar saldırısını DHKP-C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi) örgütü üstlendi.

Örgüte yakın bir internet sitesinde yayınlanan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişinin adının Elif Sultan Kalsel olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Feda savaşçımız tarafından Berkin Elvan'ın katillerinin cezalandırılması ve AKP'nin rüşvetçi, hırsız bakanlarını koruyan faşist devletten hesap sormak için İstanbul Sultanahmet Turizm Şube Müdürlüğü'ne feda eylemi gerçekleştirilmiştir" ifadesine yer verildi.

Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlediği bombalı intihar saldırısında saldırgan ve bir polis memuru ölürken bir diğer polis memuru ise yaralandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırganın üç bombayla geldiğini, birisini patlattığını ve diğer iki bombanın da emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Davutoğlu saldırganın örgüt bağlantılarını tespit etmek için çalışmaların devam ettiğini de belirterek, "İçişleri Bakanı ile toplantıdaydık. Bağlantılar tespit edildiğinde ileri aşamalarda gerekli adımlar atılacaktır" dedi.

Saldırı sırasında ağır yaralanan Kenan Kumaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Saldırı sırasında ölen kadının kimliği ise henüz tespit edilmiş değil. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, İngilizce konuşan saldırgan kadın cüzdanını kaybettiği bahanesiyle binaya girdiğini ve üzerindeki bombayı da bina içerisinde patlattığını söyledi.

Doğan Haber Ajansı (DHA), saldırıyla ilgili güvenlik kamerasında siyah çarşaflı bir kadının görüntülerinin tespit edildiğini ve kadının polis merkezinin önünde birkaç defa dolaşırken görüldüğünü aktardı.

'Kırık bir İngilizce'yle'

Telefonla BBC Türkçe'ye bilgi veren bir görgü tanığı, bir kadının kırık İngilizce'yle Turizm Şube müdürlüğü'nün adresini sorduğunu ve kadın ayrıldıktan bir dakika sonra da patlama yaşandığını söyledi.

Görgü tanıkları, patlamanın ardından iki polisin merkezden çıkıp havaya ateş açtığını ifade etti.

Bir diğer görgü tanığı ise polisin çok geniş bir bölgeyi çembere aldığını söyledi. Olayın yaklaşık yarım saat önce meydana geldiğini belirten görgü tanığı, bölgede iki bekleyen ambulansın bekletildiğini ve herhangi bir binada hasar görülmediğini ifade etti.

Olay yerinden ulaştığımız başka bir görgü tanığı da saldırının kalabalığın çekildiği saatlerde ve soğuk bir günde olmasının şans olduğunu söylüyor.

Doğan Haber Ajansı (DHA) ise olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildiği bilgisini aktardı. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildiği belirtiliyor.

Bir haftada ikinci saldırı

İstanbul'da 1 Ocak tarihinde de Dolmabahçe Sarayı'na el bombalı saldırı düzenlenmişti.

DHKP-C'nin üstlendiği saldırıda el bombaları patlamamış ve saldırgan da tutuklanmıştı.