BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da canlı bomba saldırısında şehit var!

Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırının bir canlı bomba tarafından düzenlendiği açıklandı.

Abone ol

Acı haber akşam saatlerinde İstanbul'dan geldi. Kentin en işlek bölgesi olan Sultanahmet'te akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis memuru da yaralandı. Canlı bomba olduğu belirtilen kadın terörist olay yerinde hayatını kaybederken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul'un turizm merkezlerinden Sultanahmet'te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Edinilen bilgiye göre, İngilizce olarak cüzdanını kaybettiğini söyleyen kadın terörist, saat 17.30 sularında Yerebatan Caddesi üzerinde hizmet veren Turizm Şube Müdürlüğü'nün önünde bulunan polis kulübesine girdi.

KORKUNÇ SALDIRININ HEMEN SONRASI ÇEKİLEN FOTOĞRAF KARELERİ- TIKLA

CANLI BOMBA GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANMIŞ- TIKLA

POLİS MEMURLARI YARALANDI 
 
Saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucu, polis memurları Kenan Kumaş ve Taner Şenel yaralandı. 
 
Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralı polislerden Kenan Kumaş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
İstanbul'daki saldırıda yaralanan polis memuru Tanel Şenel hastaneye yürüyerek geldi. Şenel'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
 
OLAY YERİNDE ÖLDÜ
 
İstanbul Valisi Vasip Şahin, canlı bombanın da öldüğünü açıkladı.  Olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi:
 
"Bir kadın canlı bomba, İngilizce konuşarak polislerimizin bulunduğu kulübeye geliyor ve kendini patlatıyor. Saldırıda bir polis memuru ağır yaralandı, müdahalesi yapılıyor. Bir polis memurumuz da hafif yaralı. Canlı bomba hayatını kaybetti. Canlı bombanın kimliği belirlenemedi. Üzerinde çalışılıyor."
 
Saldırının ardından olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, güvenlik şeridi çekerek, çevrede önlem aldı.
Saldırının yapıldığı bölge ve saldırının detaylarını Kanal D Haber'de Berat Çamyar anlattı. İşte saldırının gerçekleştiği o bölge
 
İKİNCİ BOMBA FÜNYEYLE PATLATILDI
 
Bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadının üzerindeki ikinci bomba, özel kıyafetli bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı.
 
MEGAFONDAN PATLAMA UYARISI
 
Polis, bu sırada megafonla çevredeki vatandaşları, kontrollü patlama yapılacağı konusunda uyardı.
 
Patlatma sırasında çevredeki bazı iş yerlerinin camları ile Turizm Şube Müdürlüğü binasının birinci katında hasar meydana geldi.
 
Bölgede başka bir patlayıcı bulunması ihtimaline karşı başlatılan çalışmalar sürüyor.

yoguh.jpg 
 
'SALDIRILARA KARŞI TEDBİRLİ OLUN'
 
Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kamu kurum kuruluşlarını, herhangi bir saldırıya karşı tedbirli olmaları konusunda uyardığı öğrenildi.
 
TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU
 
Öte yandan, saldırı nedeniyle bölgedeki tramvay seferleri bir süre durduruldu. Seferler daha sonra yeniden başladı.

bolge-ablukada.jpg 

DOLMABAHÇE SALDIRISI İLE BAĞLANTILI MI?

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki bombalı saldırı sonrası emniyet alarma geçti. Güvenlik güçleri, bugünkü saldırı ile 1 Ocak'ta Dolmabahçe Sarayı'na yönelik saldırı girişimi arasında bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

İstanbul'da yeni yılın ilk günü Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine el bombası atan F. Ö, üzerinde silahla gözaltına alındı. Bombanın patlamadığı ve şans eseri yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası soruşturma başlatıldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı; DHKP/C terör örgütü mensubu F.Ö.’ nün 01 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği Dolmabahçe eylemi sonrası, güvenlik güçlerinin örgütün başarısız eylemi nedeniyle tekrar bir eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisine ulaşıldığını açıkladı.