BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan büyükelçilere ilginç hediye!

Erdoğan'dan kendisini temsil eden büyükelçilere imzalı fotoğraf sürprizi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Büyükelçiler Konferansı nedeniyle Ankara'da bulunan Türkiye'yi ve cumhurbaşkanı olarak kendisini yurt dışında temsil eden büyükelçilere ilgi çeken bir hediye verdi.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre 7. Büyükelçiler Konferansı, pazartesi günü Ankara'da JW Marriott Oteli'nde başladı. Konferansa; Dışişleri Bakanlığı'nın merkezde görevli büyükelçiseviyesindeki yöneticileriyle birlikte Türkiye'nin yurt dışındaki temsilcileri konumundaki 200'ün üzerinde büyükelçi katıldı. Konferans nedeniyle Türkiye'nin yurt dışındaki büyükelçilerinin neredeyse tamamı Ankara'da buluştu. Konferansın ilk gününe UNESCO Genel direktörü İrina Bokova da katıldı. Toplantının ilk iki günü içinde; Balkanlar, Güney Asya, Avrasya ve Uzak Doğu başlıkları altında 4 ayrı oturum yapıldı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığında yapılan kısıtlı katılımlı toplantıda ise Türkiye'nin temel dış politika sorunları ele alındı. Başbakan YardımcılarıAli Babacan ve Yalçın Akdoğan ile Kültür Bakanı Ömer Çelik de, kamu diplomasisi çerçevesinde büyükelçilere ayrı ayrı sunumda bulundu.

SARAYDA YEMEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, büyükelçilere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir öğlen yemeği verdi. Büyükelçilere Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyaretinin ardından Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı forsu önünde çekilmiş bir fotoğrafı hediye edildi. Her fotoğrafta hediye edilen büyükelçinin ismi yer aldı. Fotoğrafta; "BE Sayın ...... 'a en iyi dileklerimle" yazısı ile Erdoğan'ın imzasına yer verildi.

BÜYÜKELÇİLERE İSTİHBARAT SUNUMU

“Yeni Türkiye: Dış Politikada Süreklilik ve Değişim” temasıyla düzenlenen konferansın üçüncü günü olan çarşamba günü, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, büyükelçilere Türkiye'nin çevresindeki gelişmelerle ilgili kritik nitelikte önemli bir istihbarat ve güvenlik sunumunda bulunacak.

erdogan-dan-surpriz-hediye-5164532.jpeg