BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da okullar tatil mi? İşte cevabı

Yoğun kar yağışı, Türkiye genelinde eğitimi de aksattı. Konya, Ankara, Kastamonu, Ordu ve İstanbul'un ardından Bursa'da da eğitime ara verildi.

Abone ol

Bursa'da okullar tatil mi? İstanbul, Ankara, Kastamonu, Ordu ve Konya'nın ardından Bursa'da da eğitime 7 Ocak Çarşamba günü için bir günlük ara verildi. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bursa merkezi de etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm anaokulları, ilköğretim ve ortaokullar ile liselerde eğitime ara verildiği açıklandı.

Bursa Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle hamile ve engelli kamu çalışanlarının ise aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

bursa-kar-tatili.jpg


ORDU'DA KAR TATİLİ

Bu arada yoğun kar yağışı Karadeniz'de de etkisini sürdürüyor. Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği duyruldu.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitim öğretim yapılmayacak.
 
Buna göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinin tamamı ile Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba günü ara verildi. 

ÇORUM'DA TATİL UZATILDI
 
Çorum Valisi Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta okullarla kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil kararının bir gün daha uzatıldığını belirtti.
 
Vali Kara, yaptığı açıklamada, gece başlayan ve sabah saatlerinde tipi şeklinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini hatırlattı. 
 
Yarın da aynı olumsuzlukların devam edebileceği düşüncesiyle merkez ve 13 ilçede İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi, ilk ve ortaokulların tatil edilmesine karar verildiğini ifade eden Vali Kara, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağını kaydetti.