BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de polis müdahalesi! Ölü ve yaralılar var...

Cizre'de polisler ile YDG-H üyeleri arasında yaşanan çatışmada 14 yaşındaki Ümit Kurt adlı çocuk hayatını kaybetti.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanamsı YDG-H tarafından mahalle aralarında açılan hendeklerin kapatılması ardından polisler zırhlı araçlarla Cudi mahallesine girdi. Çıkan çatışmada 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Cudi mahallesinde YDG-H ile polisler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı, 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, mahallede çatışmalar sürüyor.

Cizre'de Kaymakamlık ile Belediye arasında yapılan görüşmelerde kazılan hendeklerin kapatılması kararı alınmış ve belediye ekipleri de bugün kazılan hendekleri iş makineleriyle kapatmıştı. Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Cudi mahallesine zırhlı araçlarla giren polisler ile YDG-H üyeleri arasında yaşanan çatışmada 14 yaşındaki Ümit Kurt adlı çocuk hayatını kaybetti.

Olayın duyulmasının ardından Cizre Belediye Başkanı DBP’li Leyla İmret, HDP ve DBP’liler hastane önünde toplandı. Polis, ilçe ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

page_cizrede-14-yasindaki-umit-kurt-polis-kursunuyla-olduruldu_094161958.jpg