BIST 10.342
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.458,08
HABER /  GÜNCEL

Süleymaniye yenileniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Süleymaniye'yi yenileme kararı aldı!

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Eminönü'nde 1, 2 ve 3. derece koruma alanı içinde kalan Süleymaniye başta olmak üzere toplam 8 mahalleyi “Yenileme Alanı” olarak onayladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkanvekili İdris Güllüce başkanlığında toplandı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun, Süleymaniye Kentsel Yenileme Alanı ile ilgili raporunu ele alan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Eminönü'nde 1/5000 ölçekli Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Eminönü Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nda 1, 2 ve 3. derece koruma alanı sınırları içinde kalan Süleymaniye, Yavuzsinan, Molla Hüsrev, Demirtaş, Hacıkadın, Hoca Gıyasettin, Sandemir ve Kalenderhane mahallelerinde yer alan bazı adaların, ”Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması” hakkındaki kanunun 2. maddesine göre “Yenileme Alanı” olarak belirlenmesi istendi.

Buna göre, Süleymaniye Mahallesi'nde 28, Yavuzsinan'da 27, Molla Hüsrev'de 18, Demirtaş'ta 24, Hacıkadın'da 24, Hoca Gıyasettin'de 25, Sandemir'de 42 ve Kalenderhane Mahallesi'nde 20 olmak üzere toplam 208 ada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nce yenilenme alanı içine alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün ayrıca İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca hazırlanan İstanbul Yenikapı-Unkapanı arası metro inşaatı kapsamındaki tünelin Eminönü-Koska bölgesindeki kısmının kamulaştırılarak yıkılmasının zorunluluk arz ettiği, bu nedenle söz konusu parsellerin mevcut imar durumunda yeşil alan olarak revize edilmesi için imar planında tadilat yapılmasına ilişkin değişiklik teklifini de onayladı.