BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SAĞLIK

Makul sigara yasağı

Başbakan sigara yasağını kahvehanelerden üniversite kampuslerine cami avlularından hastane bahçelerine kadar her yere yayan yasaya itiraz etti

Abone ol

AKP'nin dünkü Meclis Grubu'nun basına kapalı bölümünde, TBMM'de üzerindeki çalışmaları süren sigara yasağıyla ilgili yasa önerisi masaya yatırıldı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ile Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl bu çalışmaya ilişkin bilgi verdiler. Toptan ve Erdöl'ün anlattıkları düzenlemeye, özellikle tiryakiler başta olmak üzere bir çok milletvekilinden itirazlar geldi.

Milletvekilleri "Adamın çocuğu, karısı hastanede yatıyor, adam da stresten çıkmış bahçede sigara içiyor. O adama nasıl müdahale edeceksin? Vallahi kavga çıkar. Uygulanamayacak bir yasanın da çıkarılmaması gerekir" dediler.

MAKUL OLSUN
Erdoğan da bütün bu tartışmaları dinledikten sonra, tavrını itirazlarına hak verdiği tiryakilerden yana kullandı. Toptan'a dönerek, "Bu itirazları nazar-ı dikkate alın, yasayı makul bir hale getirelim" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Meclis'te sigara içilmeyecek deniyor. Tamam, kuliste içilmesin. Ama kulisin yanında sigara içilebilecek, iyi havalandırılmış alternatif yerler, yani gaz odaları hazırlanması gerekir. Kamu kurumlarında, üniversitelerde, hastanelerde de aynı şekilde. Sigara içenlere alternatif yerler gösterilmesi gerekir."
(Hürriyet)