BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Federasyona yeni denetim!

Futbol Federasyonu, bağımsız denetleme kurumu Deloitte Denetim SMM A.Ş ile sözleşme imzaladı.

Abone ol

Federasyon Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, "Futbolda yeni bir döneme başlıyoruz. Bu yöntem ile artık federasyonun harcamalarına ilişkin spekülasyonlarının da ortadan kalkacağına inanıyoruz” dedi.

Futbol Federasyonu'nun Levent'teki merkez binasında gerçekleştirilen törende, Federasyon Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu ile Deloitte'in Türkiye temsilcisi Hüseyin Gürer sözleşmeye imza attı. Törene Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Batmaz ve genel sekreter Lütfi Arıboğan ile şirket yetkililerinden Özlem Gören de katıldı.

Kemal Kapulluoğlu, “Bundan sonra federasyonumuzun kaynakları ve faaliyetleri sırasında yaptığı harcamaları, kuruluş yasamızda belirlenmiş denetleme organları dışında, uluslararası kariyeri olan bağımsız bir denetleme kurumu aracılığıyla kamuoyunun da denetimine açıyoruz” dedi.

Dünyada ve ülkemizde çoğu saygın kurumun, şeffaf bir mali yapı uygulamasını, artık çağdaş yönetim anlayışının en vazgeçilmez gereklerinden biri gördüğünü ifade eden Kapulluoğlu, şöyle konuştu: “Futbol, bu ülkenin sadece sportif anlamda değil, günlük yaşamda da üzerinde en fazla konuşulan, tartışılan ve fikir yürütülen olgularının başında geliyor. Tıpkı sahada oynanan oyunda olduğu gibi böylesıne yoğun ilgi gören bu olgunun, idari ve mali anlamda da kamuoyuna açık tutulmasının yararına inanıyoruz.”

13 Şubat'ta, bu sektörün önde gelen kuruluşlarından, hazırlanan şartnameye uygun teklif vermelerini istediklerini, 20 Şubat tarihine dek bu tekliflerin federasyona iletildiğini kaydeden Kapulluoğlu, 21 Şubat'ta, en uygun teklifi veren firmanın tespitinin yapıldığını, 8 Mart'taki yönetim kurulu toplantısında da Deloitte Denetim SMM A.Ş ile anlaşma imzalanmasının kabul edildiğini bildirdi.

Kapulluoğlu, FIFA ve UEFA'nın mali yapı denetimini yapan Deloitte'in, 3'er aylık periyotların yanı sıra federasyonun yıllık mali yapı denetimini de gerçekleştireceğini belirterek, “Bu denetlemeler sonrasında oluşacak tablo, federasyonumuz tarafından basın yayın organları aracılığıyla düzenli olarak kamuoyuna yansıtılacak. Bundan böyle gerek genel kurul üyelerimiz, gerekse kamuoyu, dilediği zaman bu bilgilere ulaşma olanağını bulacak. Futbolda yeni bir döneme başlıyoruz. Bu yöntem ile artık federasyonun harcamalarına ilişkin spekülasyonlarının da ortadan kalkacağına inanıyoruz” dedi.

Futbolu, hak ettiği değerlerle buluşturmaya yönelik çalışmalarının, önümüzdekı günlerde gıderek artan bir tempoyla süreceğini dile getiren Kapulluoğlu, “Bu birliktelikte, önemli katkılar sağlayacağına inandığım Deloitte Denetim SMM A.Ş'nın değerli yöneticilerine huzurunuzda teşekkür ediyor, anlaşmanın futbolumuza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Deloitte Denetim SMM A.Ş Türkiye Temsilisi Hüseyin Gürer de federasyonun, kendileri tarafından denetlenecek olmasından şeref duydukların belirterek, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de federasyonun, kurumsal bir yapı çerçevesinde ve kurumsal yönetim ilkelerinin başında gelen şeffaflık ilkesine uyacak tarzda hareket etmesi, futbol camiası için kazançtır” diye konuştu.