BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  DÜNYA

Hükümet krizi büyüyor!

Hamas hareketinin El Fetih örgütüyle sürdürdüğü ortak hükümet kurma görüşmelerinde ilerleme olmadı

Abone ol

Filistin seçimlerinden zaferle çıkan Hamas hareketinin El Fetih örgütüyle sürdürdüğü ortak hükümet kurma görüşmelerinde ilerleme kaydedilemediği bildirildi.

Hamas liderlerinden Mahmud Zahar'ın evinde yapılan görüşmelerden sonra Hamas yetkilisi Salih Bardavil, parti liderlerinin bu gece yapacakları toplantıda, gelinen son durumu ele alacaklarını, ancak bundan sonra görüşme olacağını sanmadığını söyledi.

Görüşmelere katılan El Fetih Milletvekili Ridvan El Ahras ise, ortak bir program üzerinde anlaşmaya varılması konusunda olumlu bir işaret görmediğini belirterek, sonuç alınacağı konusunda iyimser olmadığını kaydetti.

25 Ocak seçimlerinde meclisteki 132 sandalyenin 74'ünü kazanan Hamas, tek başına hükümet kuracak sayısı olmasına karşın, diğer grupları da içine alan ortak bir hükümet için görüşmelerini sürdürüyor.

Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın El Fetih hareketi, hükümeti kurmakla görevli İsmail Haniye'nin sunduğu hükümet programını 3 gün önce reddetmiş, Abbas da Hamas'a yeni hükümet programını hazırlaması için 2 hafta süre vermişti.