BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.431,04
HABER /  GÜNCEL

Talimat var uyan yok!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ”emniyet şeridinin ihlali” ile ilgili talimatın yaklaşık 1 yıl önce verlidiğini duyurdu

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ”emniyet şeridinin ihlali” ile ilgili talimatın yaklaşık 1 yıl önce teşkilata dağıtıldığını ve konuya ilgili duyarlılığın devam ettirilmesi için 15 Şubat'ta tekrarlandığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugünkü yazılı basın organlarında yer alan “emniyet şeridinin ihlali” ile ilgili haberlerin incelendiği belirtildi.

Açıklamada, karayolu üzerinde taşıt yolunun en sağ kısmında bulunan arıza şeridinin (emniyet şeridi) yalnızca arıza yapan araçlar için tahsis edildiği ifade edilerek, “Acil durumlarda ise Karayolları Trafik Kanunu'nun 71. maddesinde belirtilen ambulans, itfaiye, polis araçları, sivil savunma ve koruma araçları gibi geçiş üstünlüğüne haiz araçların sesli ve ışıklı uyarı işaretleri vermek şartıyla, trafik yasak ve kısıtlamalarına tabi olmadıklarından arıza şeritlerini kullanabilecekleri belirtilmiştir” denildi.

Açıklamada, buna göre İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın 11 Ocak 2005 ve 15 Şubat 2006'da, ilgili kanun maddesindeki şartları taşımadığı halde arıza şeridini kullanan polis araç sürücüleri hakkında da kanunun 54/1-b maddesi gereğince ceza kesileceği, ceza puanı uygulanacağı, ayrıca disiplin soruşturması açılacağı yönündeki talimatının tüm teşkilata bildirildiği kaydedildi.