BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Suçu PKK mı organize ediyor?

Güneydoğu'dan göç edenler büyük kentlerde suç şebekeleri oluşturuyor. DTP'li Doğan'ın sözleri farklı algılandı.

Abone ol

Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek' programına konuk ettiği DTP'li Orhan Doğan'ın "Büyük kentlerde artan suçun kaynağında da Güneydoğu'daki sorunlar var" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

İşte bu sözlerden sonra pragrama yüzlerce mail yağdı. Okurlar Doğan'ın bu sözlerini "Terör örgütü PKK büyük kentlerde suç şebekelerini organize ediyor" diye algıladı.

Hatta Altaylı'ya neden "Ağzının payını vermedin?" diye kızanlar oldu. Altaylı da kendisini eleştirenlere diyerek cevap verdi. Orhan Doğan'ın sözlerine yüzde yüz katılan Altaylı, olayın Güneydoğu'daki terörden kaynaklandığını şu sözlerle savundu:

"Köyler boşaltılınca işsiz parasız vatandaşlar önce bölgedeki büyük kentlere taşınıyor. Orada tutunmaya çalışıyor. Tutunsa bile ailesini geçindiremiyor. Aileler dağılıyor. Kimileri büyük kente göç ediyor. Çok çocuklu aileler büyük kentte çocuklarına bakamıyor.

Ve gençlerle çocuklar ister istemez adi suç örgütlerinin "İnsan kaynağını" oluşturuyor. Doğu ve Güneydoğu'da ekonomik ve sosyal düzen rayına girmeden büyük kentlerdeki suç patlamasını önlemek mümkün değil.
Doğan'ın söylediklerini böyle anlamak lazım, tersinden değil."