BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tecavüze karşı 2 bin Şii polis

Sünni bir kadına tecavüz eden Iraklı 3 Şii polisin aklanması üzerine El Kaide’nin Irak kolu 18 Şii polisi öldürdü.

Abone ol

Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarında geçen ay Şii polis ve askerler tarafından tutuklanıp tecavüze uğradığını söyleyen Sünni bir kadının şikayet ettiği güvenlik görevlilerinin, yapılan soruşturmanın ardından aklanması, El Kaide bağlantılı bir Sünni örgütü büyük bir intikam operasyonuna sürükledi.

“Irak İslam Devleti” adlı grup, Bağdat’ın kuzeyindeki Diyala kentinde önceki gün 18 polisi kaçırıp, internetteki bir siteden, “Eğer Şii yönetim, din kardeşimize tecavüz edenleri derhal bize teslim etmez ve hapisteki bütün Sünni kadınları serbest bırakmazsa, rehineleri 24 saat içinde öldürürüz. Hala vermezseniz, 2 bin polis daha kaçırıp onları da öldürürüz. Bu hayırlı operasyon, Sünniler’e karşı savaş açan kafirlere cevabımızdır” açıklamasını yaptı. Sitede, 7’si Irak askeri üniforması giymiş olan, elleri ve gözleri bağlı toplam 18 rehinenin fotoğrafları da yayımlandı. Bunun ardından da dün Diyala kentinde, kayıp polislerin 14’ünün cesedi bulundu.

Iraklı Sünni bir kadın, 18 Şubat’ta Bağdat’ın batısındaki Sünni bölgesinde tutuklandıktan sonra bir karakolda 3 polisin tecavüzüne uğradığını iddia etmişti. Bunun ardından Şii Başbakan Nuri El Maliki, acil soruşturma emri vermiş ancak ertesi gün 3 polisin de aklanması üzerine Sünni siyasetçiler, Şii ağırlıklı hükümeti olayı örtbas etmekle suçlamıştı.