BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  POLİTİKA

Sezer yabancı doktora karşı

Yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına imkan veren kanunu Cumhurbaşkanı Sezer veto etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan; Tıpta Uzmanlık Kurulu oluşturulmasını öngören 5581 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u, TBMM'ye geri gönderdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, kanunun 1, 2, 6, 7 ve 8. maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM Başkanlığı'na geri gönderdiği bildirildi.

İade gerekçeleri arasında şunlar yer aldı: "Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı doktorların istihdam sorunu çözülmemişken, yabancı uyruklu doktorların Türkiye'de çalışmasını olanaklı kılmanın yerinde olmayacağı değerlendirilmektedir. Bir doktorun, toplumsal gerçekleri ve koşulları bilmeden sağlık alanında hizmet vermesi, nitelikli hizmet üretilmesi yönünden sakıncalıdır. Yabancı doktorların dil sorunları da bu olumsuzluğu artırıcı bir ögedir.

ANESTEZİ MADDESİNE İADE
Uzmanlık alanında ilgili yeterli eğitim formasyonuna ve donanımına sahip olmayan bir meslek grubuna anestezi alanında görev ve sorumluluk yüklenilmesi, hasta yönünden giderilmesi çok güç sağlık sorunları yaratabilecek, hatta ölümle sonuçlanabilecek zararlar oluşturabilecektir." Eğitim ve Araştırma Hastanelerindeki klinik şefliği ve şef yardımcılığının atanmasına ilişkin madde de iade edildi.