BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sübyancı müdür bir şeyler hatırlattı

Washington Times "sübyancı skandalıyla" çalkalanıyor. Bu olay bize bir şeyler hatırlattı.

Abone ol

Amerika'nın saygın gazetelerinden Washington Times "sübyancı skandalıyla" çalkalanıyor... Gazetenin İnsan Kaynakları Müdürü Randall Casseday 13 yaşındaki kızı ayartmaya çalışırken yakayı ele verdi. Bu olay bizlere Türkiye'de yaşanan benzer bir olayı hatırlattı. Çok değil bir kaç ay önceydi. Doğan Haber Ajansı'nın kameramanı T. Ç. küçük bir çocuğu kaçırıp tecavüze teşebbüs ederken suç üstü yakalanarak, tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Bu haber Doğan Grubu'nda görülmedi. Rezalet internet  sitelerinde haber oldu. Milliyet gazetesinden görmediği bu tecavüz girişimini sitesinden kullandı. Ancak haberin içerisinde DHA kameramanı olduğunu yazmadı. Hürriyet 3. sayfasından ve alttan gördü.

Amerika'da benzer bir olay yaşandı. Haberi ilk veren kendi gazetesi oldu. Bir taraf müdür olduğuna bakmadan ilk elden veriyor, Diğer taraf ise sansürlü bir şekilde olayın medyaya ve özellikle internet sitelerinde yer almasından sonra sansürlü veriyor. Aradaki farkı okurlara bırakıyoruz...

İŞTE ABD'DEKİ OLAY
Skandaldaki isim, gazetenin İnsan kaynakları Müdürü Randall Casseday (53)... Müdür, "reşit olmayan birini baştan çıkarmaya çalışırken" internette yakayı ele verdi. Skandalın haberini ilk duyuran da yine gazetenin kendisi oldu.

Gizli görevdeki polis, internette kendisini 13 yaşında bir kız olarak tanıtarak müdür Casseday'i tuzağa düşürdü. Polis memuruyla uzun süre sohbet eden müdür, çıplak resim ve e-postalar gönderdi. Seks içerikli sohbet sonrası da buluşma istedi. Polisle konuştuğunu bilmeyen müdür Casseday, 13 yaşındaki bir kızı görmek için geldiğinde tutuklandı.

Olaya kendi sayfalarında yer veren gazete ise haberinde "Bu hukuka intikal etmiş bir olay. Biz de polis yetkililerine konuyla ilgili yardım edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz" ifadesini kullandı.