BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Orhan Babaya teselli ikramiyesi

Manipülasyon suçuyla işlem yasağı getirilen Orhan Gencebay'a SPK, 'bir 'teselli ver'di.

Abone ol

"Hatasız Kul Olmaz", "Batsın Bu Dünya" ve "Bir Teselli Ver" gibi parçalarıyla Türk müziğinin unutulmazları arasına girip ’baba’ lakabı alan sanatçı Orhan Gencebay’ın 1.5 milyon dolara yakın hisse senedi yatırımı olduğu ortaya çıktı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), geçen ay eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’a ait Tek-Art Turizm hisselerinde manipülasyona karıştığı gerekçesiyle hakkında işlem yasağı getirdiği Gencebay’a teselli ikramiyesi verdi. Gencebay’ın manipülasyona konu olan Tek-Art Turizm dışındaki hisse senetlerini satıp parasını tahsil etmesine izin verildi.

Ancak SPK’nın bu kararı “Borsada 1 milyon dolar zarar ettim” diyen Orhan Gencebay’ın İMKB’deki servetini de gözler önüne serdi. SPK’nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Orhan Gencebay’ın Tek-Art Turizm dışında İMKB’de işlem gören 11 ayrı şirketin hisselerinde 168 bin lotluk yatırımı var. Bu hisse senetlerinin değeri ise dünkü kapanış fiyatlarına göre 2.12 milyon YTL, yani 1.41 milyon dolar tutuyor. SPK dün açıkladığı kararla söz konusu hisselerin yeniden kurul kaydına alınarak İMKB’de satılabilmesine olanak tanıdı. Ancak bu karara rağmen Orhan Gencebay’ın işlem yasağı kaldırılmadı.