BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bushun Hıristiyan savaşçıları

ABC televizyonunun gündeme getirdiği belgeselde çocuklar fanatik olarak yetiştiriliyor.

Abone ol

'Kids on Fire' adlı kampta, çocuklar oyun oynamak, yüzmek, ateş etrafında birbirlerine öyküler anlatmak yerine, gerçek birer 'Hıristiyan savaşçısı' olmayı öğreniyor.

ABC televizyonunun gündeme getirdiği 'Jesus Camp' (İsa'nın Kampı) adlı belgeselde çocukların nasıl birer Hıristiyan fanatik olarak yetiştirildiği gözler önüne serildi. Görüntülerde gözyaşları içinde Hıristiyanlığı ve ABD Başkanı George Bush'u öven sloganlar atan çocuklar, dine uygun görmedikleri (kürtaj gibi) konuların ise aleyhine bağırıyor. Çocuklar Bush'un posterinin önünde dua ediyor.

'TANRININ ORDUSU KÜÇÜKKEN YETİŞİR'

Kuzey Dakota'daki kampın lideri Papaz Becky Fischer, belgeselde amaçlarının Amerika'da yeniden Hıristiyanların hakim olmasını sağlamak olduğunu söylüyor. Aynen kendini Allah'a adayan Müslümanlar gibi Hıristiyan gençler görmek istediğini belirten Fischer, "Tanrı'nın ordusunu oluşturmak için en önemli şey çocukların erken yaşta eğitilmeleri. Bu çocukların İncil için, tıpkı Filistin ve Pakistan'dakiler gibi hayatlarını feda etmelerini görmek istiyorum" diyor.

Yaz kampına katılan çocuklar farklı yaş gruplarından olsa da aralarında 6 yaşında olanlar bile var. Kampa gelen çocuklardan biri içinde şeytani şeyler olduğu için kitap okumadığını söylerken, bir diğeri "Burada birer savaşçı gibi eğitiliyoruz, ama bu eğlenceli yoldan yapılıyor" dedi.

BELGESEL ABD'Yİ BÖLDÜ

Liberal Hıristiyanlar ise çocukların bu şekilde yetiştirilmesine karşı çıkıyor. Mike Papantonio adlı bir ılımlı Hıristiyan bu çocukların ileride birer politik militan olarak kullanılmasından endişe duyduğunu söyledi. Kamp kurucuları ise kendilerini Tanrı'nın isteğini yerine getirdiklerini söyleyerek savunuyor.

Muhafazakar Hıristiyanlar ise kampla ilgili belgeselin yayınlanması sayesinde mesajlarının daha geniş kitlelere ulaşacağı umudunda olduklarını belirttiler. Hıristiyan olmayan Amerikalılar ise, görüntüleri büyük bir şaşkınlık ve endişe ile izledi.Geçtiğimiz hafta ABD'nin bazı eyaletlerinde gösterime giren 86 dakikalık belgesel, 6 Ekim'de ülke çapında yayınlanmaya başlayacak.

(dha, NYT, Reuters)