BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ameliyata temizlik işçileri girdi

3.5 yaşında anestezi kurbanı olan Büber'in ameliyatına temizlik işçileri mi girdi?

Abone ol

Zonguldak’ta göz ameliyatı öncesinde yanlış anestezi uygulanan 3,5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. 3.5 yaşındaki Alperen, gözündeki kayma nedeniyle basit bir ameliyat olacaktı. Ancak anesteziden sonra Alperen’in kalbi durdu... Çocuğa anestezi sırasında yanlışlıkla ‘narkoz’ yerine ‘azot’ verildiği iddia edildi. Soruşturma başlatılan olay için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş istendi.

'Ameliyata temizlik işçisi girmiş'
Baba Kemal Büber, anestezi uzmanı ve Onuk'un kendilerine çelişkili şeyler söylediğini belirterek, "Ameliyata temizlik işçisi girdiği yönünde duyumlar aldık. Sorumluları cezalandırılsın" dedi. Öte yandan, ameliyatta kullanılan anestezi cihazının ameliyattan 2 gün önce tamirden geldiği, olayın ardından 6 yeni anestezi cihazının alındığı öğrenildi.

Başhekim, hastanedeki tek anestezi uzmanı
Hastanenin tek anestezi uzmanı olan Başhekim İsmet Onuk, “Hastanede 10 ameliyathane var. Her hastaya tek tek anestezi vermem mümkün değil. Ama tümünü dolaşıyorum. Çocuğa anestezi verildiğinde başka birimdeydim. Fenalaşan Büber’e ise ilk müdahaleyi ve kalp masajını ben yaptım.” dedi. Sağlık Müdürü Murat İlikhan da, olayın anesteziden kaynaklandığını; ancak nedenlerinin tam olarak tespit edilemediğini söyledi. Bakanlıktan gelecek müfettişlerin soruşturması sonucunda konunun açıklığa kavuşacağını anlatan İlikhan, şöyle konuştu: “Teknik problemler varmış gibi gözüküyor. Detaylı araştırmadan sonra kesin bir şey söylemek mümkün olur. Teknisyenlerin açığa alınması gibi bir durum söz konusu değil.”