BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.521,56
HABER /  GÜNCEL

Su artık kartonda

Yıllardır damacanalardan içmeye alıştığımız en önemli içeceğimiz suyu, artık karton kutulardan içeceğiz.

Abone ol

Her canlının en önemli tüketim maddelerinden biri olan suda yeni bir dönem başlıyor. Suyu artık damacanalardan değil karton kutulardan içeceğiz. Damacana su dönemini sona erdirecek karton kutu sular, nisan ayında piyasada olacak. Su pazarında önemli bir paya sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediye kuruluşu olan Hamidiye A.Ş.’nin piyasaya çıkaracağı kutu su konseptinde 12 ve 20 litrelik iki ayrı çeşit, tüketicinin beğenisine sunulacak.

MUSLUKLU KUTULAR

Kutu suların iç piyasadaki perakende satış fiyat ise 20 litrelik kutu suda 4.50 YTL, 12 litrelik kutu suda ise 4.00 YTL olarak belirlenmiş durumda.

“Hamidiye Kutu Su” adında piyasaya sunulacak olan ürün, her mekanda rahat kullanılabilecek olması, kendinden musluklu, havayla temas etmeyi engelleyen aseptik torbası, tek kullanımlık ve depozitosuz olma özelliğiyle de ayrıca dikkat çekiyor. Kutu su, bu özellikleriyle piyasada çok yaygın olarak kullanılan polikarbon damacana şişelere de iyi bir alternatif olmayı hedefliyor. Polikarbon şişelerde sık sık rastlanabilen gerek fabrikasyon aşamasındaki dezenfekte, yıkama ve hijyenik şartlar gerekse kullanıcıdan kaynaklanan olası sorunları ortadan kaldıracak olan bu ürün şimdiden Avrupa ülkelerinin dikkatini çekmeyi başarmış.

Avrupa’dan talep var

Hamidiye Su Genel Müdürü Kenan Kılıç, kutu suyun, Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu’da çeşitli fuarlarla tanıtımının yapıldığını söyledi. Kılıç, 2006 yılında özellikle ihracatta önemli hamleler yapacaklarını belirtti. Bu yönde uluslararası çevrelerle bağlantılar yaptıklarını söyleyen Kılıç, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden kutu suya yoğun talep olduğunu ve yıl içinde bu ülkelere ihracat yapacaklarının altını çizdi.

Kaynak: