BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.520,50
HABER /  POLİTİKA

Çiçek kaçakçıların ensesinde

Adalet Bakanı Cemil Çiçek akaryakıt kaçakçılığının ekonomiye verdiği zararı rakam vererek açıkladı.

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ''Sadece akaryakıt kaçakçılığından bu milletin kaybı en az 3-5 5 milyar dolar. Ne vergisi var, ne şusu var, ne busu var. Hem de bunun arkasında iri kıyım adamlar var. Bunların hepsini gün be gün önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Bunların hepsini gün ışığına çıkaracağız'' dedi.

Bakan Çiçek, Tokat Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Tokat Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partisinin adının iddialı olduğunu belirterek, partilerinin ak kurulduğunu, ak olması ve böyle kalması gerektiğini bildirdi.

''Ak kelimesini hiçbir zaman kara yapmamalıyız, hiçbir zaman gri  yapmamalıyız'' diyen Çiçek, şunları söyledi:

''Çünkü ismi iddialı bir parti. Türkiye'de 50'den fazla parti var. 13-14 parti seçime girdi. Milletimiz onları değil de 3 Kasımda bu partiyi seçtiyse bunun en önemli sebeplerinden biri öbür partilerin biraz kararmış olmasından kaynaklanıyor. AK Parti ismi aynı zamanda bu partinin sıfatıdır. Hep ak kalmalıyız, buna da dikkat etmeliyiz. Kul hatasız olmaz, ama milletin aleyhine de kasten yaptığımız hiçbir şey yok. Başımız ak, alnımız açıktır.''

''3 KASIM SEÇİMLERİ SİYASETİN CEMRESİ''

3 Kasım seçimlerini siyasetin cemresi ve cemrenin toprağa düşmesi olarak nitelendiren Çiçek, ''Karakıştan, zemheriden, soğuktan sonra cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte toprak nasıl yeniden uyanırsa, yeniden meyve vermeye, ürün vermeye hazır hale gelirse, 3 Kasım ile geriye dönük sıkıntılardan kurtuluş için millet bu partiyi seçti'' diye konuştu

AK Parti'nin, iktidara geldiğinden beri gece-gündüz demeden bu milletin işini yoluna koymaya, eksikliklerini gidermeye, kırılıp dökülenleri toplamaya çalıştığını vurgulayan Bakan Çiçek, şöyle konuştu:

''3 Kasım öncesi Türkiye'nin hali, hani derler ya, zücaciye dükkanına girmiş bir fil etrafı nasıl dağıtırsa, Türkiye'nin hali de böyleydi. Bunu hep beraber biliyoruz, bunu unutmamak gerekir. Eğer bunu unutursak, dünü unutursak, bugünü anlamamız mümkün değil. Bugünü iyi anlayamazsak geleceği de doğru dürüst tanzim ve inşa etmemiz mümkün değil. Aradan geçen 3 sene 4 ay içinde Türkiye'de çok şey değişti. Dünyada çok şey değişti. Bölgede çok şey değişti. Ama çok şükür bugün 3 sene 4 ay evveline göre Türkiye'nin dışarıda itibarı daha fazladır, başı daha diktir, içeride de istikrarı vardır.

Türkiye'nin bugün karşı karşıya kaldığı sorunların temelinde yatan iş, lafın doğrusu çoğu zaman söylenmemiş, işin doğrusu da çoğu zaman yapılmamıştır. AK Parti olarak bizim yapmaya çalıştığımız şey mümkün olduğu kadar lafın doğrusunu söylemek ve mümkün olduğu kadar da işin
doğrusunu yapmaktır. Çünkü Türkiye'nin yanlış yapacak ne zamanı, ne takatı, ne de imkanı var.''

''TÜRKİYE İKİNCİ LİGDEN, BİRİNCİ LİGE ÇIKTI''

Geçmiş dönemdeki hükümetleri de eleştiren Çiçek, şöyle devam etti:

''Şimdi AK Parti'nin karşısında saf bağlayan bir kısım partilerin iktidar olduğu dönemlerde bir yılda yaptığı ihracatı bugün bu dönemde biz 1 haftada, 10 günde yapabilir hale geldik. AK Parti bu anlamda Türkiye'de siyasi istikrarın teminatıdır.

3 Kasım seçimleriyle beraber Türkiye ikinci ligden birinci lige çıktı. Bunu hazmedemiyorlar. Hazımsızlık var. Bu gürültünün, patırtının altında bu var. (Bizim hükümet niye masaya vurmuyor, niye şunları söylemiyor?) diye içinizden geçen, duyduğunuz bazı olaylar varsa bilesiniz ki, söyleyecek lafımız olmadığından değil, verecek cevabımız olmadığından değil, koyacak tavrımız olmadığından değil, bu  politikaların bittiğini bildiğimiz için bundan Türkiye'ye hayır gelmediğine inandığımız için işin doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.''

YOLSUZLUKLA MÜCADELE

Hükümetleri döneminde yolsuzlukla çok büyük mücadelelere giriştiklerini ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:

''Bu iktidarın yaptığı en önemli işlerin başında, birçoğunun ayak nasırına basmış olması geliyor. Gerçekten çok bastık. Tahmin edemeyeceğiniz kadar bastık. Şu an bir kısım gürültü, patırtının temelinde yatan olay budur. Hep menfaatlerine dokunmuşuzdur. Ama hiç kimse de 'Benim menfaatime dokundu da ondan dolayı bu partiye karşı oluyorum' demiyor. Bir başka sebep öne koyarak, bazen bir kısım Türkiye'nin hassas konularını bizim önümüze getirip onun üzerinden tartıştırarak, başka yerden dolaştırarak bir şey söylemeye çalışıyorlar. Okuduğunuz, o gördüğünüz her haberin altında biz birilerinin ayağına basmışızdır.''

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINDAN TÜRKİYE'NİN KAYBI

Bundan sonra da birilerinin ayağına basmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sadece akaryakıt kaçakçılığından bu milletin kaybı en az 3 milyar dolar, 5 milyar dolar. Ne vergisi var, ne şusu var, ne busu var. Hem de bunun arkasında iri kıyım adamlar var. Bunların hepsini gün be gün önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Bunların hepsini gün ışığına çıkaracağız. Ama kolay değil. Bir mayınlı alanda siyaset yapıyoruz. Bu mayınların da yeri kaymış. Eski mayın planına da pek uymuyor.

Onun için de bazen farkında olmadan bunların ayağına bastığımız anda, bunca zamandır iktidar olan partiyle ilgili yeri geliyor rejim tartışması çıkarıyorlar, yeri geliyor bilmem ne... Bunların hepsinin altında menfaat yatıyor. Ama biz bu yoldaki kararlığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.

Çünkü millete sözümüz var. Çok net (Bu ülke nasıl kurtulur?) diyorsanız, evvela şu yolsuzluğu sıfıra indirmemiz lazım. Her alanda indirmemiz lazım.''

Muhalefetin kendilerinin yaptığı çalışmalar ve icraatlarla değil, başka yönlerle değerlendirdiğini de belirten Çiçek, kuru kavgayla ülkenin bir yerlere gelemeyeceğini sözlerine ekledi.

Buradaki konuşmasının ardından Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz'ü de makamında ziyaret eden Çiçek, Adliye Sarayı'ndaki incelemesinin ardından kentten ayrıldı.