BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Star yazarından Arınç'a 'yeni yetme' cevabı

Bülent Arınç'ın "Yeni yetmeler diye tabir ettiğim bir zıpır bir grup" dediği Star gazetesi yazarı Murat Çicek, suçlamalara yanıt verdi.

Abone ol

Bülent Arınç'ın "Yeni yetmeler diye tabir ettiğim bir zıpır bir grup" dediği Star gazetesi yazarı Murat Çicek, suçlamalara yanıt verdi.

Bülent Arınç'ın hafta sonu CNN Türk'kte yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı. Arınç ile Gül'ü eleştiren "Çiçek'in Gül + Arınç = ?" başlıklı yazısına tepki gösteren Arınç, "Bunlar Ali Babacan'ı beni Hüseyin Çelik'i, Abdullah Gül'ü güçsüz hale getirmek için, trollerden de istifade ederek, sahip olduğu gazetelerden yaylım ateşe tutuyorlar. Çatapatlar göğsümüze geliyor bazen. Ama bunun ülkeye ve partiye hiçbir faydası yok." ifadelerini kullanmıştı.

Yazar, "Arınma zamanı" başlıklı bugünkü yazısında Arınç'ın bazı açıklamalarını köşesine taşıyarak bir dizi sorular sordu.

ERDOĞAN İLE NEDEN EKRANDAN SAVAŞIYORSUNUZ?

“Ben birileri gibi çocuk sayısı dikte etmekten hicap duyarım”sözünü dava arkadaşınız, birlikte yola çıktığınız CumhurbaşkanıErdoğan’a hangi gerekçe ile söylüyorsunuz? Programda “şahsi kırgınlıklarımızı özelde hallederiz” derken, şahsi kırgınlığınız olduğu aşikar olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile neden ekrandan savaşıyorsunuz?

AÇIKLAMALARIN PARTİNİZE ZARAR VEERDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ?

Manisa MedyaTV’de “Ben başkalarının yaptığı gibi size 400 vekil verin, şöyle böyle yapacağız, başkanlık olmadı da bunlar başımıza geldi, ben milletin ne kadar oy vereceğini bilmem, herkese oy dilenciliği yapacak insan da değilim”dediniz. 400 vekil verin diyen belli. Bunun için oy isteyen de aynı kişi. Şimdi o kişi oy dilenciliği mi yapmış oluyor? Bu sözünüzden de hicap duyacak mısınız?

İlkini Ak Parti kongresinden 1-2 gün once diğerini de seçimden 1 hafta once söylediniz. Üstelik partime zarar vermemek için susarım da diyorsunuz. Bu açıklamaların partinize zarar verdiğini düşünmüyor musunuz?

“Bakan milletvekili olmayacağım benden artık bir tehlike beklemeyin dostlar, benden bir yanlışlık beklemeyin” diyorsunuz. Verebileceğiniz maksimum zararın bu kadar mı olduğunu ima ediyorsunuz?

“Birilerini daha az seviyor olabilirim. Her şey karşılıklı o da beni benden daha az seviyordur” önermenize bakarak bir partiliniz “az sevmesinin karşılığı buymuş ya nefret etseydi halimiz nice olurdu?” dese onu da hafif meşrep, hakaretamiz, yeni yetme, bühtan sahibi görür, üzerinize şüphe gölgeleri düşürmekle ihtam edip utanmazlıkla suçlar mıydınız?

25 yıllık “yeni yetme” gazeteci olarak bu soruları sormaya hakkımız yok mu Sayın Arınç?