BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  SEÇİM

HDP'li Sarısülük TRT'de konuştu Gezi'yi anlattı

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala Ankara'dan aday gösterilen HDP'li Mustafa Sarısülük TRT ekranlarında halka seslendi.

Abone ol

1 Kasım seçimleri için TRT’de yayımlanan propaganda konuşmasını yapan Ethem Sarısülük'ün abisi, HDP'li Mustafa Sarısülük halka Gezi olaylarını anlattı.

HDP adına konuşmayı Gezi eylemleri sırasında kardeşi Ethem Sarısülük’ü polis kurşunuyla kaybeden Ankara 2’nci Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Mustafa Sarısülük yaptı. Sarısülük,  ana haber öncesi yayımlanan konuşmasında Gezi sürecini anlattıktan sonra, “1 Kasım’da herkesi tek parti hâkimiyetine dayalı yasakçı bir Türkiye kurmak isteyenlere hayır demeye çağırıyoruz” mesajını verdi.

Sarısülük’ün 25 Ekim Pazar günü yaptığı konuşma özetle şöyle:“Bundan iki sene önce Gezi Parkı’nda bir mücadele başladı. Bir özgürlük mücadelesiydi bu. Hep birlikte omuz verdik bu mücadeleye. Yok sayılmalara, sömürülmeye, kentlerimizin kâr ve iktidar hırsına peşkeş çekilmesine, doğanın talan edilmesine karşı ‘buradayız’ demek için bir araya geldik. Sonra diğer şehirler de katıldı çağrımıza. Özgürlük talebimiz büyüdü, bütün ülkeye yayıldı, sel oldu. Farklıydık hepimiz. Belki de daha önce hiç dinlememiştik birbirimizi. Belki de birbirimize karşı çeşitli önyargılarımız vardı. İşte bu direnişle aslında bir yanımızla hiç de farklı olmadığımızı öğrendik. Birbirimizi tanıdık, birbirimize dokunduk. Hepimizin  yüreği umutla doldu. İşte iktidarı elinde tutanlar, tam da bu umuda saldırdılar. Bizden en kıymetlilerimizi aldılar. Ali İsmail’i, Abdocan’ı, Ahmet Atakan’ı, Medeni’yi, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Berkin Elvan’ı, Hasan Ferit’i, Ethem’i katlettiler. Binlercemizi yaraladılar, yüzlercemizi tutukladılar. Ama her şeye rağmen ezilenlerin uyanışını engelleyemediler.”