BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sporcular Pendikte buluştu

Dört büyük takımın sporcuları Pendik Belediyesinin bir etkinliğinde buluştu ve şiddet üzerine konuştular.

Abone ol

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonsporlu sporcular, Pendik Belediyesi’nce 4’üncüsü düzenlenen Pendik Konferansları programında buluşarak; spor, futbol ve şiddet üzerine birer konuşma yaptılar.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, kente katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti.

Spor yorumcusu Kemal Belgin’in yönettiği ve panel şeklinde gerçekleşen programda, sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğu vurgusu yapıldı. Fenerbahçe eski futbolcusu ve şimdi takımının minik grubunda teknik direktörlük yapan Şenol Çorlu, önce sporcu sonra Fenerbahçeli olduğunu vurgulayarak, saha içinde mücadele ettiği sporcularla saha dışında çok iyi arkadaşlık yaptığını anlattı. Ailelere tavsiyelerde de bulunan Çorlu, sporla ilgilenen çocuklarının eğitimlerini de mutlaka sonuna kadar götürmeleri gerektiğini kaydetti.

Beşiktaş Spor Kulübü eski oyuncusu Recep Çetin de, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade ederek, “Genel anlamda eğitimsiz olduğumuz için büyük sorunlar yaşıyoruz. Küfür ve şiddet bundan oluyor” dedi.

“SPOR, EĞİTİME ENGEL DEĞİL”

Galatasaraylı eski futbolcu Uğur Tütüneker ise, sporun dostluk olduğunu dile getirerek, kim olursa olsun, şampiyon olmuş takımı alkışlayabilmek gerektiğini vurguladı.

Çocukları spor yapmaya teşvik etmek gerektiğinin altını çizen Trabzonsporlu eski futbolcu Lemi Çelik de, sporun ahlak ve kültür edindirdiğini, kötü alışkanlıklardan koruduğunu ve kişinin sosyal yönlerini geliştirdiğini belirtti. Çelik, spor yapmanın eğitimi engellediği şeklindeki görüşe de katılmadığını dile getirdi.

Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu anlatan Kemal Belgin, son yıllarda bu sloganın yara aldığını üzülerek gördüklerini kaydetti. Belgin, konu ile ilgili olarak, TBMM’de bir yasa çalışması yapıldığını anımsatarak, “Bu yasa da ne yazık ki, sadece rafta durmaktadır” dedi.
Pendik’teki çeşitli spor kulüplerinden yoğun ilginin gösterildiği gözlenen programın sonunda, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, program katılımcılarına birer çiçek takdim etti.